Kirkkovuoden juhla-ajat lasten ja perheiden kanssa

3.11.2021 - 5.11.2021
Kirkkovuoden juhlat toistuvat joka vuosi. Mistä löydämme uutta niiden toteuttamiseen? Miten kirkkovuoden juhlat näkyvät verkossa? Tässä koulutuksessa vietetään kirkkovuoden suuria juhlia, jotta voit poimia parhaat ideat sovellettaviksi seurakunnassasi.

Koulupakki – Kouluyhteistyön kehittäminen

21.9.2021 - 23.9.2021 & 22.3.2022 - 23.3.2022
Helsinki
Entistä parempaa kouluyhteistyötä? Kyllä, kiitos! Koulupakki-koulutuksessa kehität seurakuntasi alueellista yhteistyötä koulujen kanssa. Pääset teroittamaan koulupakkisi työkalut yhdessä toisten kanssa koulujenne tarpeiden pohjalta.
Lapsi laskee kätensä aikuisen kädelle

Katsomuskasvatuksen yhteistyö

Seurakunnilla on paljon osaamista katsomuskasvatuksen kehittämisessä yhteistyössä kunnan varhaiskasvatuksen kanssa.

Katsomuskasvatuksen yhteistyö – dialoginen työote

10.5.2021 - 11.5.2021 & 28.10.2021 - 29.10.2021
Millaiseksi katsomuskasvatuksen yhteistyö on muotoutunut? Miten kehittää sitä edelleen palvelemaan lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja oikeutta katsomukseen? Tämän koulutuksen punaisena lankana kulkee dialoginen työote, jolle katsomuskasvatuksen yhteistyö perustuu. Koulutuksen ensimmäinen jakso järjestetään toukokuussa lähiopetuksena Seurakuntaopiston Järvenpään kampuksella. Toinen jakso toteutetaan verkossa lokakuussa.
Varhaisnuoria istumassa ja katsomassa merta.

Salatut elämäntaidot -toimintamalli kouluyhteistyöhön

Miten kehittää seurakunnan kouluyhteistyötä ja ottaa siihen mukaan alueen muut toimijat verkostoyhteistyössä? Entä miten vahvistaa lasten ja nuorten tunne- ja ryhmätyöskentelytaitoja alakoulun ylemmillä luokilla? Koulutus tarjoaa uuden, selkeän ja kouluille mielekkään toimintamallin kouluyhteistyöhön.
Lattialle kankaista kasattu aurinko jonka keskellä kynttilä

Lattiakuvat

Lattiakuvat ovat juuri sellaista pedagogiikkaa, johon varhaiskasvatussuunnitelma, opetussuunnitelma ja rippikoulusuunnitelma kutsuvat.