Tyttö juo kahvia teltan edustalla

Innostu retkeilystä ja telttaleireistä -ohjaajakoulutus

Kannusta seurakuntalaisia retkeilemään! Ohjaamalla Innostu retkeilystä ja telttaleireistä -kursseja kutsut lapsia, nuoria ja aikuisia luontoon. Tämän ohjaajakoulutuksen jälkeen voit toteuttaa kursseja osana oman seurakuntanne toimintaa.

Luonto ja hiljaisuuden viljely

7.9.2021 - 9.9.2021
Pieksämäki
Luonto kutsuu hiljentymään. Koulutuksessa perehdyt luonnon ja retriitin elementtien käyttämiseen erityisesti nuorten spiritualiteetin tukemisessa. Koulutuksessa opit oman kokemuksen kautta esimerkiksi luontohartauksien ja -meditaatioiden rakentamista.
Nuoria taimia pellolla.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa (Raudaskylä)

10.8.2021 - 11.8.2021
Ylivieska

Innostu retkeilystä ja telttaleireistä -ohjaajakoulutus

25.8.2021 - 26.8.2021
Espoo

Luonto seurakunnan kasvatuksessa

11.5.2021 - 12.5.2021
Verkkokoulutus
Miten vahvistan lasten ja nuorten suhdetta luontoon? Kuinka ympäristöasioita voi lähestyä positiivisella, lapsia ja nuoria voimaannuttavalla tavalla? Koulutuksen aikana ollaan paljon luonnossa - opit teoriaa ja käytännön harjoitteita ympäristökasvatukseen seurakunnan kasvatuksessa. Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on muutettu kaksipäiväiseksi ja siirretty verkkoon.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

20.4.2021 - 21.4.2021
Verkkokoulutus
Ilmastonmuutos ja luonnon tila huolettavat lapsia ja nuoria. Mistä syntyy toivo, kun tulevaisuus tuo väistämättä epävarmuutta ja kriisejä? Mitä nuori tarvitsee kohdatakseen haasteet tasapainoisena ja rakentaakseen kestävää yhteiskuntaa ja kirkkoa? Laajenna osaamistasi ympäristömuutosten kohtaamisesta ja verkostoidu nuorten toivon tähden. Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty verkkototeutukseen.
Naisella on reppu selässä. Taustalla näkyy metsä.

Luonto seurakunnan kasvatuksessa