nuori ja kasvi

Kestävä seurakunta

Kestävyyskriisi haastaa myös kirkon. Mitä ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys tarkoittavat seurakunnan arjessa? Miten seurakunta voi olla toivon tyyssija muutosten keskellä? Syvennä ymmärrystäsi, pohdi ja rakenna kestävän seurakunnan ratkaisuja.
Lapset leikkivät luonnossa

Luonnon materiaalit liikuttavat ja leikittävät

Metsänvartija, keijun kotikolo ja ihmetyskiikarit avaimina luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen! Koulutus ohjaa innostavien leikkien ja luonnon omien materiaalien avulla siihen, miten luonnossa voi liikkua, taiteilla ja tutkia.
Lapsi luonnossa

Luonto seurakunnan kasvatuksessa

Millaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä lapset ja nuoret pohtivat? Miten vahvistaa positiivista luontosuhdetta ja hyödyntää lähiluontoa seurakunnan toiminnassa? Osin luontoympäristössä toteutettava koulutus mahdollistaa myös oman luontosuhteen tutkimisen.

Leiri kasvun tukena

11.10.2022 - 13.10.2022
Pieksämäki
Ota leiripedagogiikka haltuusi käytännön keinoin, innostu ja innosta! Leirit tukevat kasvua monipuolisesti tuottamalla yhteisöllisiä kokemuksia ja edistämällä luontosuhdetta elämyksellisin tavoin. Leiri muistetaan vielä aikuisenakin!

Luonto ja hiljaisuuden viljely

13.9.2022 - 15.9.2022
Pieksämäki
Luonto kutsuu hiljentymään. Koulutuksessa perehdyt luonnon ja retriitin elementtien käyttämiseen erityisesti nuorten spiritualiteetin tukemisessa. Itse kokeillen ja eläytyen opit mm. luontohartauksien ja -meditaatioiden rakentamista.   Ilmoittautumisaikaa jatkettu 13.8. saakka.