Tyttö juo kahvia teltan edustalla

Innostu retkeilystä ja telttaleireistä -ohjaajakoulutus

Kannusta seurakuntalaisia retkeilemään! Ohjaamalla Innostu retkeilystä ja telttaleireistä -kursseja kutsut lapsia, nuoria ja aikuisia luontoon. Tämän ohjaajakoulutuksen jälkeen voit toteuttaa kursseja osana oman seurakuntanne toimintaa.

Luonto ja hiljaisuuden viljely

7.9.2021 - 9.9.2021
Pieksämäki
Luonto kutsuu hiljentymään. Koulutuksessa perehdyt luonnon ja retriitin elementtien käyttämiseen erityisesti nuorten spiritualiteetin tukemisessa. Koulutuksessa opit oman kokemuksen kautta esimerkiksi luontohartauksien ja -meditaatioiden rakentamista.
Nuoria taimia pellolla.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

Ilmastonmuutos ja luonnon tila huolettavat lapsia ja nuoria. Mistä syntyy toivo, kun tulevaisuus tuo väistämättä epävarmuutta ja kriisejä? Mitä nuori tarvitsee kohdatakseen haasteet tasapainoisena ja rakentaakseen kestävää yhteiskuntaa ja kirkkoa? Laajenna osaamistasi ympäristömuutosten kohtaamisesta ja verkostoidu nuorten toivon tähden.
Naisella on reppu selässä. Taustalla näkyy metsä.

Luonto seurakunnan kasvatuksessa

Miten vahvistan lasten ja nuorten suhdetta luontoon? Kuinka ympäristöasioita voi lähestyä positiivisella, lapsia ja nuoria voimaannuttavalla tavalla?