Kirkkovuoden juhla-ajat lasten ja perheiden kanssa

3.11.2021 - 5.11.2021
Kirkkovuoden juhlat toistuvat joka vuosi. Mistä löydämme uutta niiden toteuttamiseen? Miten kirkkovuoden juhlat näkyvät verkossa? Tässä koulutuksessa vietetään kirkkovuoden suuria juhlia, jotta voit poimia parhaat ideat sovellettaviksi seurakunnassasi.

Tarinat työvälineenä -tapoja ja menetelmiä

2.11.2021 - 4.11.2021
Pieksämäki
Tule oppimaan erilaisia tapoja ja tekniikoita tarinoiden kertomiseen! Tässä koulutuksessa vahvistat omaa tapaasi olla kertojana. Otat haltuun oman tarinamaailman rakentamista ja sen hyödyntämistä erilaisissa työtehtävissä. Pääset myös hyppäämään mukaan interaktiiviseen tarinaan oppimaan sen saloja!
Lapsi rientää alttaria kohti kirkkosalissa

Jumalanpalvelus lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Osallistavaa jumalanpalveluselämää suunnitellaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Messu on kaikenikäisten yhteinen juhla.
Muskarisoppa-kirjan karhu ja lintu hahmot kokkaamassa.

Muskarisoppa – reseptejä varhaisiän musiikkikasvatukseen

Reseptejä kokonaisvaltaiseen ja lapsilähtöiseen varhaisiän musiikkikasvatukseen niin kunnan kuin seurakunnan varhaiskasvatuksessa. Koulutuksessa opitaan loruja ja lauluja sekä erilaisia vinkkejä niiden käyttöön.
Palloja ja frisbie-kiekkoja nurmikolla.

Liikuntainnostaja-ohjaajakoulutus

Liikuntainnostajat ovat isosikäisiä nuoria, jotka toimivat vertaisohjaajina seurakuntien erilaisissa höntsäliikuntaryhmissä. Höntsäliikunta on kaikille avointa, osaamisesta riippumatonta ja iloa tuottavaa liikuntaa.

Gospelkuoron iloa

30.8.2021 - 1.9.2021
Miten saadaan kuorokaapujen helmat heilumaan tai nuorten kuoro svengaamaan? Groovea, sointia ja autenttista gospelkuorosoundia suomen ja englannin kielillä. Tästä koulutuksesta hyötyvät niin gospelkuoroja aiemmin johtaneet kuin sellaisen aloittamista suunnittelevat. Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty syksyyn.
Jalkapallo ja lapsen jalat.

Liikuntakerhon starttikoulutus

Matalan kynnyksen starttikoulutus on suunnattu ohjaajille, jotka vetävät harrastuskerhoja 6 – 13-vuotiaille lapsille ja nuorille. Koulutus perehdyttää lasten ja nuorten liikunnan ja ikäkausiohjaamisen perusteisiin.
Mies pellolla kitaran kanssa

Laulutuuli

Laulutuuli -kirjasta löytyy kivaa laulettavaa, kuunneltavaa ja liikuttavaa kouluikäisille, lapsikuoroille, kerhoihin ja kouluihin.

Kirkkomuskari 3

15.9.2021 - 17.9.2021
Kirkkomuskari-materiaalien perhe on saanut kolmannen vuosikertansa. Uudet laulut, lorut, leikit ja toteutusehdotukset ovat valmiina niin erilaisia muskareita kuin muitakin varhaiskasvatuksen toimintoja, myös muskarikuoroja ja jumalanpalveluselämää varten. Koulutuksessa materiaalia testataan monesta eri näkökulmasta käsin.

Kirkkomuskarin ajankohtaispäivät

7.10.2021 - 8.10.2021
Turku
Syksyinen Turku jokirantoineen kutsuu kirkkomuskaripäiville. Koulutuksessa kokeillaan impron ja draaman keinoja muskarikäytössä, tutustutaan aivan uusiin lauluihin ja kuljetaan muskarin tieltä kohti kuoropolkua. Ajankohtaispäivien ohjelman voit katsoa TÄÄLTÄ.