aikuinen ja nuori katsovat horisonttiin

Lapsen, nuoren ja perheen tukeminen surussa

Lapsen kohtaama suru haastaa kasvattajan pysähtymään ja tukemaan lasta. Tapauskertomuksiin tukeutuva koulutus luo ymmärrystä lapsen ja nuoren kehitysvaiheista ja erilaisista tavoista reagoida menetyksiin: Miten tukea lasta sekä yksilöllisesti että ryhmän jäsenenä.
nuori ja kasvi

Kestävä seurakunta

Kestävyyskriisi haastaa myös kirkon. Mitä ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys tarkoittavat seurakunnan arjessa? Miten seurakunta voi olla toivon tyyssija muutosten keskellä? Syvennä ymmärrystäsi, pohdi ja rakenna kestävän seurakunnan ratkaisuja.
Aikuinen ja lapsi musisoimassa

Uusi Lasten virsi

Miltä kuulostaa joulukuussa ilmestyvä Lasten virsi -22?  Lasten virsi -koulutus on vuorovaikutusta, musiikkia, liikettä ja leikkiä. Koulutuksessa opitaan tuntemaan Lasten virsikirjan lauluja varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen. Innostutaan lauluista yhdessä!
lapset soittimien kanssa

Kirkkomuskari 3

Kirkkomuskari 3 ihastuttaa!  Laulut, lorut, leikit ja toteutusideat rikastuttavat varhaiskasvatuksen toimintaa, lapsikuoroja ja jumalanpalveluselämää. Ne ilahduttavat niin työntekijöitä kuin lapsia ja vanhempiakin ja kutsuvat hyppäämään mukaan kirkkomuskarin innostavaan maailmaan!
perhe kirkon ovella

Polku. Vauvasta aikuiseksi seurakunnan yhteydessä

Polku on seurakunnan kokonaisuuden tarkastelun ja kehittämisen väline. Se kutsuu uudenlaiseen vastuunjakoon ja osallisuuteen. Koulutuksessa otetaan haltuun Polku-toimintamalli lapsen, nuoren ja perheen kristillisen identiteetin vahvistajana.

Erätauko-ohjaajakoulutus

22.9.2022 & 23.11.2022
Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös silloin, kun osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt Erätauko-toimintamalliin ja keskustelun vetämisessä käytettäviin työtapoihin.

Polulla nuorten ja nuorten aikuisten kanssa

2.11.2022 - 4.11.2022
Miten aikuistuva nuori kokee polun kristittynä? Tässä koulutuksessa rakennamme omaan seurakuntaan soveltuvaa Polku-mallia. Luomme edellytyksiä sille, että 15-22 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset voivat luontevasti liittyä Polun rakentajaksi seurakunnassa.
pienet lapset kiipeilevät urkupenkillä

Vaippapöksyt saavat tulla

Millaista pedagogiikkaa tarvitaan, kun toimitaan pienimpien kerholaisten kanssa? Koulutuksessa käsitellään alle 3-vuotiaiden kasvun, kehityksen ja varhaispedagogiikan keskeisiä kysymyksiä ja tutustutaan alle 3-vuotiaiden ryhmätoiminnan periaatteisiin lapsen tarpeet huomioiden.
Valo heijastaa avoimelle kädelle sateenkaaren

Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnassa? Koulutuksessa työyhteisö saa apua siihen, miten sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen on luontevaa ja miten on hyvä toimia esimerkiksi leireillä, jotta toiminta olisi turvallisempaa kaikille.

Lapsi ja teologia

4.5.2022 - 6.5.2022 & 13.10.2022 - 14.10.2022
Miten tehdä teologiaa lasten kanssa ja tukea monipuolisesti heidän teologista pohdintaansa? Koulutuksessa syvennytään lapsilähtöiseen teologiaan ja sen soveltamiseen työssä.