Nuoret vaikuttavat

13.9.2021 - 14.9.2021 & 9.11.2021
Verkkokoulutus
Miten nuoret pääsevät vaikuttamaan päätöksentekoon ja kokemaan yhteenkuuluvuutta seurakunnassasi? Millaisin työskentelytavoin voit kutsua nuoria vaikuttajia nykyistä laajempaan osallisuuteen seurakunnassa? Täydennä osallisuuteen liittyvää osaamistasi ja kutsu nuoret vaikuttamaan!
Lapsi istuu pöydällä ja katsoo puhelinta.

Digiä lasten kanssa ja lapsille

Digitaalinen tila on seurakunnan tärkeä toimintaympäristö, mutta millainen tila se on?

Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

2.10.2021
Mikkeli
Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Kaipaatko tukea tehtävääsi? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa. Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!
Lapsi rientää alttaria kohti kirkkosalissa

Jumalanpalvelus lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Osallistavaa jumalanpalveluselämää suunnitellaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Messu on kaikenikäisten yhteinen juhla.
Valo siivilöityy havupuun oksan läpi.

Lapsen, nuoren ja perheen tukeminen surussa

Lapsen kohtaama suru haastaa kasvattajan pysähtymään ja tukemaan lasta. Ymmärrys lapsen ja nuoren kehitysvaiheista ja erilaisista tavoista reagoida menetyksiin auttavat kasvattajaa tukemaan häntä sekä yksilöllisesti että ryhmän jäsenenä.

Lattiakuvien jatkokoulutus

18.11.2021 - 19.11.2021 & 7.2.2022 - 8.2.2022
Miten lattiakuvat auttaa kohtaamaan lapset ja perheet eri tilanteissa? Tule syventämään Lattiakuva-osaamistasi ja oppimaan, miten uusia kertomuksia luodaan. Lattiakuvien toimiva pedagogiikka on monikäyttöistä, osallistavaa ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa.
Perhe kävelee kävelytietä.

Kasvun polulla lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Millaista kasvun polkua teidän seurakunnassa rakennetaan? Ketkä sitä ovat rakentamassa? Miten vahvistetaan ja luodaan toimivia tapoja tehdä yhteistyötä ja osallistaa lapset, nuoret ja perheet mukaan jo ideoinnin ja suunnittelun vaiheissa?
Nuoria taimia pellolla.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

Ilmastonmuutos ja luonnon tila huolettavat lapsia ja nuoria. Mistä syntyy toivo, kun tulevaisuus tuo väistämättä epävarmuutta ja kriisejä? Mitä nuori tarvitsee kohdatakseen haasteet tasapainoisena ja rakentaakseen kestävää yhteiskuntaa ja kirkkoa? Laajenna osaamistasi ympäristömuutosten kohtaamisesta ja verkostoidu nuorten toivon tähden.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa (Raudaskylä)

10.8.2021 - 11.8.2021
Ylivieska

Varhaisnuorisotyö muutoksessa

24.8.2021 - 26.8.2021 & 24.11.2021 - 25.11.2021
Helsinki
Koulutuksessa pääset kehittämään oman seurakuntasi varhaisnuorisotyötä muuttuvassa yhteiskunnassa. Omaan työhösi liittyvä kehittämistarve on koulutuksen keskiössä.