Polulla nuorten ja nuorten aikuisten kanssa

4.5.2021 - 6.5.2021
Verkkokoulutus
Millainen kasvun polku seurakunnassanne rakentuu nuoresta aikuiseksi? Millaisten lähteiden äärellä siinä ammennetaan voimavaroja? Miten vahvistamme luontevia tapoja osallisuuteen sen eri tasoilla? Koulutuksessa keskitytään 12-22 -vuotiaiden Polkuun.
Lapsi istuu pöydällä ja katsoo puhelinta.

Digiä lasten kanssa ja lapsille

Digitaalinen tila on seurakunnan tärkeä toimintaympäristö, mutta millainen tila se on?

Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

2.10.2021
Mikkeli
Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Kaipaatko tukea tehtävääsi? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa. Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!
Lapsi rientää alttaria kohti kirkkosalissa

Jumalanpalvelus lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Osallistavaa jumalanpalveluselämää suunnitellaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Messu on kaikenikäisten yhteinen juhla.

Lattiakuvien jatkokoulutus

18.11.2021 - 19.11.2021
Miten lattiakuvat auttaa kohtaamaan lapset ja perheet eri tilanteissa? Tule syventämään Lattiakuva-osaamistasi ja oppimaan, miten uusia kertomuksia luodaan. Lattiakuvien toimiva pedagogiikka on monikäyttöistä, osallistavaa ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa. II jakso keväällä 2022.
Valo siivilöityy havupuun oksan läpi.

Lapsen, nuoren ja perheen tukeminen surussa

Lapsen kohtaama suru haastaa kasvattajan pysähtymään ja tukemaan lasta. Ymmärrys lapsen ja nuoren kehitysvaiheista ja erilaisista tavoista reagoida menetyksiin auttavat kasvattajaa tukemaan häntä sekä yksilöllisesti että ryhmän jäsenenä.
Perhe kävelee kävelytietä.

Kasvun polulla lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Millaista kasvun polkua teidän seurakunnassa rakennetaan? Ketkä sitä ovat rakentamassa? Miten vahvistetaan ja luodaan toimivia tapoja tehdä yhteistyötä ja osallistaa lapset, nuoret ja perheet mukaan jo ideoinnin ja suunnittelun vaiheissa?
Nuoria taimia pellolla.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

Ilmastonmuutos ja luonnon tila huolettavat lapsia ja nuoria. Mistä syntyy toivo, kun tulevaisuus tuo väistämättä epävarmuutta ja kriisejä? Mitä nuori tarvitsee kohdatakseen haasteet tasapainoisena ja rakentaakseen kestävää yhteiskuntaa ja kirkkoa? Laajenna osaamistasi ympäristömuutosten kohtaamisesta ja verkostoidu nuorten toivon tähden.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa (Raudaskylä)

10.8.2021 - 11.8.2021
Ylivieska

Varhaisnuorisotyö muutoksessa

24.8.2021 - 26.8.2021 & 24.11.2021 - 25.11.2021
Helsinki
Koulutuksessa pääset kehittämään oman seurakuntasi varhaisnuorisotyötä muuttuvassa yhteiskunnassa. Omaan työhösi liittyvä kehittämistarve on koulutuksen keskiössä.