lapsi laskee liukumäkeä toista lasta kohti

PIKI -peruskoulutus

Pienten lasten kiusaamisessa on aina kyse ryhmäilmiöstä. Koulutuksessa pohditaan, miten kasvattaja voi tunnistaa kiusaamisen ja ehkäistä sitä ennalta. PIKI-toimintamalli vahvistaa lapsen tarvitsemia itsesäätely-, tunne- ja vuorovaikutustaitoja.
Aikuinen ja lapsi musisoimassa

Uusi Lasten virsi

Miltä kuulostaa joulukuussa ilmestyvä Lasten virsi -22?  Lasten virsi -koulutus on vuorovaikutusta, musiikkia, liikettä ja leikkiä. Koulutuksessa opitaan tuntemaan Lasten virsikirjan lauluja varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen. Innostutaan lauluista yhdessä!
Lapset leikkivät luonnossa

Luonnon materiaalit liikuttavat ja leikittävät

Metsänvartija, keijun kotikolo ja ihmetyskiikarit avaimina luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen! Koulutus ohjaa innostavien leikkien ja luonnon omien materiaalien avulla siihen, miten luonnossa voi liikkua, taiteilla ja tutkia.

Uusi Lasten virsi tulee!

9.11.2022 - 10.11.2022
Miltä kuulostaa Lasten virsi 2022? Innostu lauluista uusin tavoin ja tule oppimaan Lasten virsikirjan lauluja erityisesti varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen.
lapset soittimien kanssa

Kirkkomuskari 3

Kirkkomuskari 3 ihastuttaa!  Laulut, lorut, leikit ja toteutusideat rikastuttavat varhaiskasvatuksen toimintaa, lapsikuoroja ja jumalanpalveluselämää. Ne ilahduttavat niin työntekijöitä kuin lapsia ja vanhempiakin ja kutsuvat hyppäämään mukaan kirkkomuskarin innostavaan maailmaan!
pienet lapset kiipeilevät urkupenkillä

Vaippapöksyt saavat tulla

Millaista pedagogiikkaa tarvitaan, kun toimitaan pienimpien kerholaisten kanssa? Koulutuksessa käsitellään alle 3-vuotiaiden kasvun, kehityksen ja varhaispedagogiikan keskeisiä kysymyksiä ja tutustutaan alle 3-vuotiaiden ryhmätoiminnan periaatteisiin lapsen tarpeet huomioiden.

Lapsi ja teologia

4.5.2022 - 6.5.2022 & 13.10.2022 - 14.10.2022
Miten tehdä teologiaa lasten kanssa ja tukea monipuolisesti heidän teologista pohdintaansa? Koulutuksessa syvennytään lapsilähtöiseen teologiaan ja sen soveltamiseen työssä.
nuoret soittavat musiikkia rannalla

Ukulelella nuorten kanssa

Ukulelen soittaminen on helppoa, se innostaa ja luo yhteyttä!  Koulutuksessa opetellaan säestämään ukulelella muutamia nuorten veisuja ja virsiä n. 4–6 käytetyimmällä sointuotteella.

Nuoret vaikuttavat

19.9.2022 - 20.9.2022 & 10.11.2022
Pieksämäki
Miten nuoret pääsevät vaikuttamaan päätöksentekoon ja kokemaan yhteenkuuluvuutta seurakunnassasi? Millaisin työskentelytavoin voit kutsua nuoria vaikuttajia nykyistä laajempaan osallisuuteen seurakunnassa? Jaa osaamistasi ja kutsu nuoret vaikuttamaan!

Länsi-Suomen alueelliset kasvatuksen kehittämispäivät

16.3.2022 - 17.3.2022
Keuruu
Kehittämispäivät tarjoavat työntekijälle mahdollisuuden vertaisoppimiseen, jakamiseen ja oman ammatti-identiteetin vahvistamiseen. Päivien sisällöt nousevat ajankohtaisista teemoista ja alueen tarpeista.