Kasvatusajattelu vahvaksi
Kokonaissuunnittelu seurakunnan kasvatuksessa nousee yhteisestä kasvatusajattelusta. Tule mukaan prosessiin, jossa katsotaan koko kasvatusta kokonaisuudessaan yhdessä teidän seurakuntanne toimijoiden kanssa. Rakennetaan yhteistä ajattelua siitä, mitä tehdään, miten ja miksi.
Verkossa kouluikäisten ja nuorten kanssa
Koulutuksessa muodostetaan monipuolinen kuva digitaalisesta nuorisotyöstä eli verkossa tapahtuvasta työstä sekä sen työympäristöistä eli eri alustoista ja menetelmistä.
Digiä lasten kanssa ja lapsille
Digitaalinen tila on seurakunnan tärkeä toimintaympäristö, mutta millainen tila se on?
Lattiakuvien jatkokoulutus
Miten lattiakuvat auttaa kohtaamaan lapset ja perheet eri tilanteissa? Tule syventämään Lattiakuva-osaamistasi ja oppimaan, miten uusia kertomuksia luodaan. Lattiakuvien toimiva pedagogiikka on monikäyttöistä, osallistavaa ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa. II jakso keväällä 2022.
Kasvun polulla lasten, nuorten ja perheiden kanssa
Millaista kasvun polkua teidän seurakunnassa rakennetaan? Ketkä sitä ovat rakentamassa? Miten vahvistetaan ja luodaan toimivia tapoja tehdä yhteistyötä ja osallistaa lapset, nuoret ja perheet mukaan jo ideoinnin ja suunnittelun vaiheissa?
Kirkkomuskarin ajankohtaispäivät
Syksyinen Turku jokirantoineen kutsuu kirkkomuskaripäiville. Koulutuksessa kokeillaan impron ja draaman keinoja muskarikäytössä, tutustutaan aivan uusiin lauluihin ja kuljetaan muskarin tieltä kohti kuoropolkua.
Katsomuskasvatuksen yhteistyö – dialoginen työote
Millaiseksi katsomuskasvatuksen yhteistyö on muotoutunut? Miten kehittää sitä edelleen palvelemaan lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja oikeutta katsomukseen? Tämän koulutuksen punaisena lankana kulkee dialoginen työote, jolle katsomuskasvatuksen yhteistyö perustuu. Koulutuksen ensimmäinen jakso järjestetään toukokuussa lähiopetuksena Seurakuntaopiston Järvenpään kampuksella. Toinen jakso toteutetaan verkossa lokakuussa.
Salatut elämäntaidot -toimintamalli kouluyhteistyöhön
Miten kehittää seurakunnan kouluyhteistyötä ja ottaa siihen mukaan alueen muut toimijat verkostoyhteistyössä? Entä miten vahvistaa lasten ja nuorten tunne- ja ryhmätyöskentelytaitoja alakoulun ylemmillä luokilla? Koulutus tarjoaa uuden, selkeän ja kouluille mielekkään toimintamallin kouluyhteistyöhön.
Lapsen ja perheen spiritualiteetti
Miten lapsi tutkii maailmaa ja Jumalaa? Millainen on lapsen suhde elämän suuriin kysymyksiin ja miten voimme antaa hänelle tilaa luoda uutta ja syventää spiritualiteettiaan? Miten vanhemman oma spirituaalisuus voi vahvistaa vanhemmuutta? Mitkä hengelliset kysymykset ovat perheissä ajankohtaisia?
Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun
Tule ottamaan selvää, miten voit vahvistaa rippikoululaisten osallisuutta ja merkityksellistä oppimista! Koulutuksessa opit ohjaamaan ilmiötyöskentelyjä, hahmotat työskentelytavan pedagogista taustaa ja saat vinkkejä työskentelyyn nuorten kanssa. Pandemiatilanteesta johtuen koulutuksen ensimmäinen jakso on siirretty verkkoon.