Köysi johon tehty solu tekee sydämen.

Kasvatusajattelu vahvaksi

Kokonaissuunnittelu seurakunnan kasvatuksessa nousee yhteisestä kasvatusajattelusta. Tule mukaan prosessiin, jossa katsotaan koko kasvatusta kokonaisuudessaan yhdessä teidän seurakuntanne toimijoiden kanssa. Rakennetaan yhteistä ajattelua siitä, mitä tehdään, miten ja miksi.
Kaksi lasta tietokoneella onnellisina

Verkossa kouluikäisten ja nuorten kanssa

Koulutuksessa muodostetaan monipuolinen kuva digitaalisesta nuorisotyöstä eli verkossa  tapahtuvasta työstä sekä sen työympäristöistä eli eri alustoista ja menetelmistä.
Lapsi istuu pöydällä ja katsoo puhelinta.

Digiä lasten kanssa ja lapsille

Digitaalinen tila on seurakunnan tärkeä toimintaympäristö, mutta millainen tila se on?

Lattiakuvien jatkokoulutus

18.11.2021 - 19.11.2021 & 7.2.2022 - 8.2.2022
Miten lattiakuvat auttaa kohtaamaan lapset ja perheet eri tilanteissa? Tule syventämään Lattiakuva-osaamistasi ja oppimaan, miten uusia kertomuksia luodaan. Lattiakuvien toimiva pedagogiikka on monikäyttöistä, osallistavaa ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa.
Perhe kävelee kävelytietä.

Kasvun polulla lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Millaista kasvun polkua teidän seurakunnassa rakennetaan? Ketkä sitä ovat rakentamassa? Miten vahvistetaan ja luodaan toimivia tapoja tehdä yhteistyötä ja osallistaa lapset, nuoret ja perheet mukaan jo ideoinnin ja suunnittelun vaiheissa?

Kirkkomuskarin ajankohtaispäivät

7.10.2021 - 8.10.2021
Turku
Syksyinen Turku jokirantoineen kutsuu kirkkomuskaripäiville. Koulutuksessa kokeillaan impron ja draaman keinoja muskarikäytössä, tutustutaan aivan uusiin lauluihin ja kuljetaan muskarin tieltä kohti kuoropolkua.

Katsomuskasvatuksen yhteistyö – dialoginen työote

10.5.2021 - 11.5.2021 & 28.10.2021 - 29.10.2021
Millaiseksi katsomuskasvatuksen yhteistyö on muotoutunut? Miten kehittää sitä edelleen palvelemaan lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja oikeutta katsomukseen? Tämän koulutuksen punaisena lankana kulkee dialoginen työote, jolle katsomuskasvatuksen yhteistyö perustuu. Koulutuksen ensimmäinen jakso järjestetään toukokuussa lähiopetuksena Seurakuntaopiston Järvenpään kampuksella. Toinen jakso toteutetaan verkossa lokakuussa.
Lapsi juoksee pellolla.

Lapsen ja perheen spiritualiteetti

Miten lapsi tutkii maailmaa ja Jumalaa? Millainen on lapsen suhde elämän suuriin kysymyksiin ja miten voimme antaa hänelle tilaa luoda uutta ja syventää spiritualiteettiaan? Miten vanhemman oma spirituaalisuus voi vahvistaa vanhemmuutta? Mitkä hengelliset kysymykset ovat perheissä ajankohtaisia?
Varhaisnuoria istumassa ja katsomassa merta.

Salatut elämäntaidot -toimintamalli kouluyhteistyöhön

Miten kehittää seurakunnan kouluyhteistyötä ja ottaa siihen mukaan alueen muut toimijat verkostoyhteistyössä? Entä miten vahvistaa lasten ja nuorten tunne- ja ryhmätyöskentelytaitoja alakoulun ylemmillä luokilla? Koulutus tarjoaa uuden, selkeän ja kouluille mielekkään toimintamallin kouluyhteistyöhön.

Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun

4.2.2021 - 5.2.2021 & 25.10.2021
Tule ottamaan selvää, miten voit vahvistaa rippikoululaisten osallisuutta ja merkityksellistä oppimista! Koulutuksessa opit ohjaamaan ilmiötyöskentelyjä, hahmotat työskentelytavan pedagogista taustaa ja saat vinkkejä työskentelyyn nuorten kanssa. Pandemiatilanteesta johtuen koulutuksen ensimmäinen jakso on siirretty verkkoon.