Seurakunta perheiden arjessa

15.2.2021 - 17.2.2021
Missä ja miten olemme mukana perheiden arjessa? Perhelähtöinen seurakunta vahvistaa perheiden hyvinvointia ja osallisuutta. Tule pohtimaan seurakunnan mahdollisuuksia kohdata ja kuulla perheitä.
Lapsi istuu pöydällä ja katsoo puhelinta.

Digiä lasten kanssa ja lapsille

Digitaalinen tila on seurakunnan tärkeä toimintaympäristö, mutta millainen tila se on?

Kirkkovuoden juhla-ajat lasten ja perheiden kanssa

3.11.2021 - 5.11.2021
Kirkkovuoden juhlat toistuvat joka vuosi. Mistä löydämme uutta niiden toteuttamiseen? Miten kirkkovuoden juhlat näkyvät verkossa? Tässä koulutuksessa vietetään kirkkovuoden suuria juhlia, jotta voit poimia parhaat ideat sovellettaviksi seurakunnassasi.
Valo siivilöityy havupuun oksan läpi.

Lapsen, nuoren ja perheen tukeminen surussa

Lapsen kohtaama suru haastaa kasvattajan pysähtymään ja tukemaan lasta. Ymmärrys lapsen ja nuoren kehitysvaiheista ja erilaisista tavoista reagoida menetyksiin auttavat kasvattajaa tukemaan häntä sekä yksilöllisesti että ryhmän jäsenenä.
Aikuisen käden päällä pienen lapsen käsi

Vanhemmuuden ja parisuhteen tuki osana seurakunnan perhetoimintaa

Vanhempien parisuhteen vaikeudet tai esimerkiksi erotilanne vaikuttavat suoraan kaiken ikäisen lapsen hyvinvointiin. Lapsi voi olla rauhassa lapsi, kun aikuiset saavat vaikeissa vaiheissa tuen toisilta aikuisilta. Tässä koulutuksessa pureudutaan vanhemmuuden ja vanhempien tukemiseen eri näkökulmista.
Muskarisoppa-kirjan karhu ja lintu hahmot kokkaamassa.

Muskarisoppa – reseptejä varhaisiän musiikkikasvatukseen

Reseptejä kokonaisvaltaiseen ja lapsilähtöiseen varhaisiän musiikkikasvatukseen niin kunnan kuin seurakunnan varhaiskasvatuksessa. Koulutuksessa opitaan loruja ja lauluja sekä erilaisia vinkkejä niiden käyttöön.

Kasvun polulla lasten ja perheiden kanssa

2.2.2021 - 4.2.2021
Millainen kasvun polku lapselle ja perheelle rakentuu kirkossa? Ketkä sitä ovat rakentamassa? Miten vahvistamme luontevia tapoja olla mukana eri elämänvaiheissa? Koulutuksessa keskitytään 0-11 -vuotiaiden ja heidän perheidensä kasvun polkuun.

Toimiva Perhe -ohjaajakoulutus

8.2.2021 - 10.2.2021 & 22.3.2021 - 23.3.2021
Tue vanhempia ja kasvattajia vuorovaikutustaitojen vahvistamisessa! Tässä koulutuksessa perehdyt kokemuksellisesti Toimiva Perhe -kurssin materiaaliin ja harjoittelet kurssin ohjaamista. Pätevöityessäsi ohjaajaksi kehität samalla vuorovaikutustaitojasi.

Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

6.4.2021 - 8.4.2021
Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnan toiminnassa? Mitä kannattaa ottaa huomioon sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kohtaamisessa ja käytännön tilanteissa esimerkiksi leirillä? Mitä pitäisi tietää eri vähemmistöistä? Miten toimia, jos aihepiirin käsittely ahdistaa itseä? Tule pohtimaan, miten voit osaltasi rakentaa kaikille turvallista seurakuntaa.

Kirkkomuskari 3

15.9.2021 - 17.9.2021
Kirkkomuskari-materiaalien perhe on saanut kolmannen vuosikertansa. Uudet laulut, lorut, leikit ja toteutusehdotukset ovat valmiina niin erilaisia muskareita kuin muitakin varhaiskasvatuksen toimintoja, myös muskarikuoroja ja jumalanpalveluselämää varten. Koulutuksessa materiaalia testataan monesta eri näkökulmasta käsin.