aikuinen ja nuori katsovat horisonttiin

Lapsen, nuoren ja perheen tukeminen surussa

Lapsen kohtaama suru haastaa kasvattajan pysähtymään ja tukemaan lasta. Tapauskertomuksiin tukeutuva koulutus luo ymmärrystä lapsen ja nuoren kehitysvaiheista ja erilaisista tavoista reagoida menetyksiin: Miten tukea lasta sekä yksilöllisesti että ryhmän jäsenenä.
Aikuinen ja lapsi musisoimassa

Uusi Lasten virsi

Miltä kuulostaa joulukuussa ilmestyvä Lasten virsi -22?  Lasten virsi -koulutus on vuorovaikutusta, musiikkia, liikettä ja leikkiä. Koulutuksessa opitaan tuntemaan Lasten virsikirjan lauluja varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen. Innostutaan lauluista yhdessä!
Lapset leikkivät luonnossa

Luonnon materiaalit liikuttavat ja leikittävät

Metsänvartija, keijun kotikolo ja ihmetyskiikarit avaimina luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen! Koulutus ohjaa innostavien leikkien ja luonnon omien materiaalien avulla siihen, miten luonnossa voi liikkua, taiteilla ja tutkia.

Uusi Lasten virsi tulee!

9.11.2022 - 10.11.2022
Miltä kuulostaa Lasten virsi 2022? Innostu lauluista uusin tavoin ja tule oppimaan Lasten virsikirjan lauluja erityisesti varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen.
lapset soittimien kanssa

Kirkkomuskari 3

Kirkkomuskari 3 ihastuttaa!  Laulut, lorut, leikit ja toteutusideat rikastuttavat varhaiskasvatuksen toimintaa, lapsikuoroja ja jumalanpalveluselämää. Ne ilahduttavat niin työntekijöitä kuin lapsia ja vanhempiakin ja kutsuvat hyppäämään mukaan kirkkomuskarin innostavaan maailmaan!
Valo heijastaa avoimelle kädelle sateenkaaren

Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnassa? Koulutuksessa työyhteisö saa apua siihen, miten sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen on luontevaa ja miten on hyvä toimia esimerkiksi leireillä, jotta toiminta olisi turvallisempaa kaikille.

Kirkkomuskarin kyytiin!

12.9.2022 - 13.9.2022
Kirkkomuskaritoiminnan suosio kasvaa jatkuvasti. Hyppää mukaan iloiseen muskarimaailmaan!  Tutustutaan yhdessä kirkkomuskarimateriaaliin laulaen, soittaen, lorutellen, piirtäen, liikkuen ja leikkien.
aikuinen ja lapsi katsovat kynttilää

Lapsen ja perheen spiritualiteetti

Miten lapsi tutkii maailmaa ja Jumalaa? Jokaisessa perheessä spirituaaliset kysymykset näyttäytyvät eri tavoin. Oman spiritualiteetin tunteminen vahvistaa vanhemman kykyä tukea lapsen hengellistä identiteettiä ja tutkia katsomusten moninaisuutta yhdessä lapsen kanssa.

Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

20.1.2022 & 5.4.2022 & 15.9.2022
Espoo
Miten nuorilähtöisyys voisi läpäistä rippikoulun viestinnästä konfirmaatioon saakka? Millaista polkua nuori ja hänen perheensä kulkevat teidän seurakunnassanne? Tule kehittämään seurakuntanne rippikouluprosessin kokonaisuutta palvelumuotoilun näkökulmista. Jaksot järjestetään eri paikoissa: 20.1., Espoo, 5.4., Helsinki ja 15.9.2022, verkko Ilmoittautumisaikaa jatkettu 14.1.2022 asti.
lapsi ja vanhempi katsovat kynttilää

Perhetoiminnan kehittäminen

Perheiden monimuotoisuus kutsuu kehittämään seurakunnan toimintaa perhelähtöisesti. Miten perhetoiminnan tavoitteet vastaavat perheiden tarpeisiin? Toteutuuko perheiden osallisuus suunnittelussa, toteutuksessa ja arvioinnissa?  Koulutus vahvistaa perhelähtöistä työotetta.