aikuinen ja nuori katsovat horisonttiin

Lapsen, nuoren ja perheen tukeminen surussa

Lapsen kohtaama suru haastaa kasvattajan pysähtymään ja tukemaan lasta. Tapauskertomuksiin tukeutuva koulutus luo ymmärrystä lapsen ja nuoren kehitysvaiheista ja erilaisista tavoista reagoida menetyksiin: Miten tukea lasta sekä yksilöllisesti että ryhmän jäsenenä.
Aikuinen ja lapsi musisoimassa

Uusi Lasten virsi

Miltä kuulostaa joulukuussa ilmestyvä Lasten virsi -22?  Lasten virsi -koulutus on vuorovaikutusta, musiikkia, liikettä ja leikkiä. Koulutuksessa opitaan tuntemaan Lasten virsikirjan lauluja varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen. Innostutaan lauluista yhdessä!
Lapset leikkivät luonnossa

Luonnon materiaalit liikuttavat ja leikittävät

Metsänvartija, keijun kotikolo ja ihmetyskiikarit avaimina luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen! Koulutus ohjaa innostavien leikkien ja luonnon omien materiaalien avulla siihen, miten luonnossa voi liikkua, taiteilla ja tutkia.

Uusi Lasten virsi tulee!

9.11.2022 - 10.11.2022
Miltä kuulostaa Lasten virsi 2022? Innostu lauluista uusin tavoin ja tule oppimaan Lasten virsikirjan lauluja erityisesti varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen.

Polku. Vauvasta aikuiseksi seurakunnan yhteydessä

26.1.2022 - 28.1.2022
Polku on seurakunnan kokonaisuuden tarkastelun ja kehittämisen väline, joka kutsuu uudenlaiseen vastuunjakoon ja osallisuuteen. Koulutuksessa otetaan haltuun Polku-toimintamalli lapsen, nuoren ja perheen kristillisen identiteetin vahvistajana.
lapset soittimien kanssa

Kirkkomuskari 3

Kirkkomuskari 3 ihastuttaa!  Laulut, lorut, leikit ja toteutusideat rikastuttavat varhaiskasvatuksen toimintaa, lapsikuoroja ja jumalanpalveluselämää. Ne ilahduttavat niin työntekijöitä kuin lapsia ja vanhempiakin ja kutsuvat hyppäämään mukaan kirkkomuskarin innostavaan maailmaan!
Valo heijastaa avoimelle kädelle sateenkaaren

Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnassa? Koulutuksessa työyhteisö saa apua siihen, miten sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen on luontevaa ja miten on hyvä toimia esimerkiksi leireillä, jotta toiminta olisi turvallisempaa kaikille.

Länsi-Suomen alueelliset kasvatuksen kehittämispäivät

16.3.2022 - 17.3.2022
Keuruu
Kehittämispäivät tarjoavat työntekijälle mahdollisuuden vertaisoppimiseen, jakamiseen ja oman ammatti-identiteetin vahvistamiseen. Päivien sisällöt nousevat ajankohtaisista teemoista ja alueen tarpeista.

Rohkeasti polulla 9-11 -vuotiaiden kanssa

26.4.2022 - 27.4.2022 & 17.11.2022
Helsinki
Lähde perehtymään Polku-toimintamalliin ja erityisesti 9-11 -vuotiaiden Rohkeus-ikävaiheeseen. Miltä kouluikäisten polku voisi sinun seurakunnassasi näyttää?

Hyppää hippaa – liikuntaleikkejä harrastuskerhoihin

16.2.2022 & 22.3.2022 - 23.3.2022
Helsinki
Liikunnan ja leikin iloa! Koulutuksessa opit aktivoimaan lapsia ja nuoria monipuolisiin tapoihin toimia yhdessä ja nauttimaan liikkumisesta. Saat myös vinkit siihen, miten voit ohjata leikkiin ja liikuntaan aktivoivia harrastuskerhoja 6-13 -vuotiaille. 16.2. Teams-kokousalusta 22.-23.3. AC Myllypuro, Helsinki