Palloja ja frisbie-kiekkoja nurmikolla.

Liikuntainnostaja

Haluaisitko lisää liikuntaa seurakunnan nuorisotoimintaan? Liikuntainnostajakoulutuksen tavoite on kouluttaa seurakuntiin nuoria Liikuntainnostajia vertaisohjaajiksi organisoimaan erilaista liikunnallista toimintaa. Liikuntainnostajat ovat isosikäisiä nuoria, jotka toimivat vertaisohjaajina seurakuntien erilaisissa höntsäliikuntaryhmissä. Höntsäliikunta on kaikille avointa, osaamisesta riippumatonta ja iloa tuottavaa liikuntaa. Liikuntainnostajakoulutuksen tueksi ja toimintamallin laajentamiseksi tarjolla on myös hieman tiivistetympi Liikuntainnostaja -ohjaajakoulutus, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi osaksi isoskoulutusta. [...]
Aikuinen ja lapsi musisoimassa

Uusi Lasten virsi

Miltä kuulostaa joulukuussa ilmestyvä Lasten virsi -22?  Lasten virsi -koulutus on vuorovaikutusta, musiikkia, liikettä ja leikkiä. Koulutuksessa opitaan tuntemaan Lasten virsikirjan lauluja varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen. Innostutaan lauluista yhdessä!

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

4.4.2022 - 5.4.2022
Lapset ja nuoret ovat huolissaan maapallon tulevaisuudesta. Miten käsitellä nuorten kanssa ilmastonmuutosta ja luoda toivoa tulevaisuuteen? Laajenna osaamistasi ympäristömuutoksiin vaikuttamisesta nuorten kanssa. ​

Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

2.5.2022 - 3.5.2022
Kehitä osaamistasi rippikouluohjaajana! Tässä koulutuksessa otat haltuun rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja vahvistat ammattitaitoasi toimia rippikouluikäisten kanssa.

Polku. Vauvasta aikuiseksi seurakunnan yhteydessä

26.1.2022 - 28.1.2022
Polku on seurakunnan kokonaisuuden tarkastelun ja kehittämisen väline, joka kutsuu uudenlaiseen vastuunjakoon ja osallisuuteen. Koulutuksessa otetaan haltuun Polku-toimintamalli lapsen, nuoren ja perheen kristillisen identiteetin vahvistajana.

Polulla nuorten ja nuorten aikuisten kanssa

2.11.2022 - 4.11.2022
Miten aikuistuva nuori kokee polun kristittynä? Tässä koulutuksessa rakennamme omaan seurakuntaan soveltuvaa Polku-mallia. Luomme edellytyksiä sille, että 15-22 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset voivat luontevasti liittyä Polun rakentajaksi seurakunnassa.

Erätauko-ohjaajakoulutus

22.9.2022 & 23.11.2022
Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös silloin, kun osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt Erätauko-toimintamalliin ja keskustelun vetämisessä käytettäviin työtapoihin.

Rippikoulu osana diakonian viranhaltijan työtä

7.4.2022 - 8.4.2022
Rippikoulu on mahdollisuus elää todeksi diakoniaa nuorten ja heidän perheidensä kanssa. Tässä koulutuksessa otat haltuun rippikoulusuunnitelman avainkohdat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja vahvistat ammattitaitoasi toimia nuorten kanssa.
Valo heijastaa avoimelle kädelle sateenkaaren

Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnassa? Koulutuksessa työyhteisö saa apua siihen, miten sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen on luontevaa ja miten on hyvä toimia esimerkiksi leireillä, jotta toiminta olisi turvallisempaa kaikille.
aikuinen ja nuoret juttelevat rannalla

Rippikoulu osana diakonian viranhaltijan työtä