Nuorten mielen hyvinvoinnin tukeminen rippikoulussa

8.11.2021 - 10.11.2021
Lenkkarit juuri irtautumassa nurmikon pinnalta

Oman elämäsi jedi -itsenäistyjän kurssin ohjaajakoulutus

Oman elämäsi Jedi on elämäntaitojen ja -hallinnan kurssi itsenäistymisikäisille (17-25 v) nuorille. Se perustuu tammikuussa 2021 julkaistaviin materiaaleihin.
Nuoria taimia pellolla.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

Ilmastonmuutos ja luonnon tila huolettavat lapsia ja nuoria. Mistä syntyy toivo, kun tulevaisuus tuo väistämättä epävarmuutta ja kriisejä? Mitä nuori tarvitsee kohdatakseen haasteet tasapainoisena ja rakentaakseen kestävää yhteiskuntaa ja kirkkoa? Laajenna osaamistasi ympäristömuutosten kohtaamisesta ja verkostoidu nuorten toivon tähden.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa (Raudaskylä)

10.8.2021 - 11.8.2021
Ylivieska
"Erätauko" -logo ja teksti "Jotta Suomesta tulisi maailman parhaiten keskusteleva kansa"

Erätauko-ohjaajakoulutus

Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös sellaisissa tilanteissa, joissa osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia.
"Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua" -logo

Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

Nuorilähtöisyys kannattaa ottaa rippikoulun johtotähdeksi viestinnästä konfirmaatioon saakka. Tässä koulutuksessa kuvataan yhdessä seurakuntanne rippikoulupolku ja kehitetään sitä palvelumuotoilun menetelmin yhdessä nuorten ja heidän perheidensä kanssa.
Kolmet tennarit kärjet vastakkain nurmikolla.

Nuorten mielen hyvinvoinnin tukeminen

Miten rippikoulussa pärjätään erilaisten mielenterveyden haasteiden kanssa? Millaisten käytännön toimintatapojen kautta tuetaan nuorten rippikoululaisten mielen hyvinvointia? Tilaa seurakuntaasi tai rovastikuntaasi koulutus, jossa opit ohjaamaan turvallista ja kannattelevaa rippikoulua.

Ilmiöpedagogiikkaa rippikouluun

4.2.2021 - 5.2.2021 & 25.10.2021
Tule ottamaan selvää, miten voit vahvistaa rippikoululaisten osallisuutta ja merkityksellistä oppimista! Koulutuksessa opit ohjaamaan ilmiötyöskentelyjä, hahmotat työskentelytavan pedagogista taustaa ja saat vinkkejä työskentelyyn nuorten kanssa. Pandemiatilanteesta johtuen koulutuksen ensimmäinen jakso on siirretty verkkoon.
Valo heijastaa avoimelle kädelle sateenkaaren

Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnan toiminnassa? Mitä kannattaa ottaa huomioon sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden kohtaamisessa ja käytännön tilanteissa esimerkiksi leirillä? Mitä pitäisi tietää eri vähemmistöistä? Miten toimia, jos aihepiirin käsittely ahdistaa itseä?
Joukko tyttöjä rivissä selin kameraan pellolla

Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

Rippikoulu kuuluu yhä useampien lastenohjaajien työhön. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa.