Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

26.4.2021 - 27.4.2021
Rippikoulu kuuluu yhä useampien lastenohjaajien työhön. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa.

Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

11.2.2021 & 29.4.2021 & 16.9.2021
Espoo
Miten nuorilähtöisyys voisi ohjata rippikoulun toteuttamista viestinnästä konfirmaatioon saakka? Millaista polkua nuori ja hänen perheensä kulkevat teidän seurakunnassanne? Tule rakentamaan oman seurakuntanne rippikouluprosessin kokonaisuutta palvelumuotoilun näkökulmista! Koulutukseen sisältyy kahden lähipäivän (11.2., 29.4.2021) lisäksi yksi verkkotapaaminen 16.9.2021.

Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

28.1.2021 & 6.5.2021 & 23.9.2021
Helsinki
Miten nuorilähtöisyys voisi ohjata rippikoulun toteuttamista viestinnästä konfirmaatioon saakka? Millaista polkua nuori ja hänen perheensä kulkevat teidän seurakunnassanne? Tule rakentamaan oman seurakuntanne rippikouluprosessin kokonaisuutta palvelumuotoilun näkökulmista! Koulutukseen sisältyy kahden lähipäivän (28.1., 6.5.2020) lisäksi yksi verkkotapaaminen 23.9.2021.

Godly Play -ohjaajakoulutus

5.10.2021 - 7.10.2021 & 1.12.2021
Lapua /verkko
Godly Play tarjoaa toimintatavan, jossa kristinuskoon ja Raamattuun tutustutaan kertomusten, tutkimisen, ihmettelyn ja toiminnan kautta. Kristillinen traditio tulee osaksi omaa elämänkokemusta. Godly Play sopii lapsille, nuorille, rippikouluun ja aikuisille. Koulutuksen ensimmäinen jakso järjestetään lokakuussa 2021 Seurakuntaopiston Lapuan kampuksella. Toinen jakso toteutetaan verkossa joulukuussa 2021.

Oman elämäsi jedi – itsenäistyjän kurssin ohjaajakoulutus

25.3.2021 - 26.3.2021
Verkkokoulutus
Oman elämäsi Jedi on elämäntaitojen ja -hallinnan kurssi itsenäistymisikäisille (17-25 v) nuorille. Ohjaajakoulutuksen jälkeen voit ohjata ohjata nuorten ryhmiä ja tukea nuoria itsenäistymisprosessin eri kysymyksissä. Itsenäistymisikäisille nuorille tarkoitettuja kursseja voidaan järjestää seurakunnissa sekä yhteistyössä esimerkiksi kunnan tai järjestön kanssa.

Erätauko-ohjaajakoulutus

10.3.2021 & 5.5.2021
Jyväskylä
Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös sellaisissa tilanteissa, joissa osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt Erätauko-toimintamalliin ja keskustelun vetämisessä käytettäviin työtapoihin.
Lenkkarit juuri irtautumassa nurmikon pinnalta

Oman elämäsi jedi -itsenäistyjän kurssin ohjaajakoulutus

Oman elämäsi Jedi on elämäntaitojen ja -hallinnan kurssi itsenäistymisikäisille (17-25 v) nuorille. Se perustuu tammikuussa 2021 julkaistaviin materiaaleihin.
Nuoria taimia pellolla.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

Ilmastonmuutos ja luonnon tila huolettavat lapsia ja nuoria. Mistä syntyy toivo, kun tulevaisuus tuo väistämättä epävarmuutta ja kriisejä? Mitä nuori tarvitsee kohdatakseen haasteet tasapainoisena ja rakentaakseen kestävää yhteiskuntaa ja kirkkoa? Laajenna osaamistasi ympäristömuutosten kohtaamisesta ja verkostoidu nuorten toivon tähden.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa (Raudaskylä)

10.8.2021 - 11.8.2021
Ylivieska

Rippikoulu osana diakonian viran haltijan työtä

15.4.2021 - 16.4.2021
Espoo
Rippikoulu on mahdollisuus elää todeksi diakoniaa nuorten ja heidän perheidensä kanssa. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa.