Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

26.4.2021 - 27.4.2021
Verkkokoulutus
Rippikoulu kuuluu yhä useampien lastenohjaajien työhön. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa. Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty verkkototeutukseen. Myös ilmoittautumisaikaa on jatkettu 26.3.2021 saakka.

Godly Play -ohjaajakoulutus

5.10.2021 - 7.10.2021 & 1.12.2021
Lapua
Godly Play tarjoaa toimintatavan, jossa kristinuskoon ja Raamattuun tutustutaan kertomusten, tutkimisen, ihmettelyn ja toiminnan kautta. Kristillinen traditio tulee osaksi omaa elämänkokemusta. Godly Play sopii lapsille, nuorille, rippikouluun ja aikuisille. Koulutuksen ensimmäinen jakso järjestetään lokakuussa 2021 Seurakuntaopiston Lapuan kampuksella. Toinen jakso toteutetaan verkossa joulukuussa 2021.

Oman elämäsi jedi – itsenäistyjän kurssin ohjaajakoulutus

25.3.2021 - 26.3.2021
Verkkokoulutus
Oman elämäsi Jedi on elämäntaitojen ja -hallinnan kurssi itsenäistymisikäisille (17-25 v) nuorille. Ohjaajakoulutuksen jälkeen voit ohjata ohjata nuorten ryhmiä ja tukea nuoria itsenäistymisprosessin eri kysymyksissä. Itsenäistymisikäisille nuorille tarkoitettuja kursseja voidaan järjestää seurakunnissa sekä yhteistyössä esimerkiksi kunnan tai järjestön kanssa.
Lenkkarit juuri irtautumassa nurmikon pinnalta

Oman elämäsi jedi -itsenäistyjän kurssin ohjaajakoulutus

Oman elämäsi Jedi on elämäntaitojen ja -hallinnan kurssi itsenäistymisikäisille (17-25 v) nuorille. Se perustuu tammikuussa 2021 julkaistaviin materiaaleihin.
Nuoria taimia pellolla.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

Ilmastonmuutos ja luonnon tila huolettavat lapsia ja nuoria. Mistä syntyy toivo, kun tulevaisuus tuo väistämättä epävarmuutta ja kriisejä? Mitä nuori tarvitsee kohdatakseen haasteet tasapainoisena ja rakentaakseen kestävää yhteiskuntaa ja kirkkoa? Laajenna osaamistasi ympäristömuutosten kohtaamisesta ja verkostoidu nuorten toivon tähden.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa (Raudaskylä)

10.8.2021 - 11.8.2021
Ylivieska

Rippikoulu osana diakonian viran haltijan työtä

15.4.2021 - 16.4.2021
Verkkokoulutus
Rippikoulu on mahdollisuus elää todeksi diakoniaa nuorten ja heidän perheidensä kanssa. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa. Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty etätoteutukseen.

Nuorten mielen hyvinvoinnin tukeminen rippikoulussa

15.3.2021 - 17.3.2021
Verkkokoulutus
Miten rippikoulussa pärjätään erilaisten mielenterveyden haasteiden kanssa? Millaisten käytännön toimintatapojen kautta tuetaan nuorten rippikoululaisten mielen hyvinvointia? Tässä koulutuksessa opit ohjaamaan turvallista ja kannattelevaa rippikoulua. Pandemiatilanteen takia koulutus on siirretty verkkototeutukseen.
"Erätauko" -logo ja teksti "Jotta Suomesta tulisi maailman parhaiten keskusteleva kansa"

Erätauko-ohjaajakoulutus

Erätauko-ohjaajakoulutus

10.2.2021 & 15.4.2021
Verkkokoulutus
Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös sellaisissa tilanteissa, joissa osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt Erätauko-toimintamalliin ja keskustelun vetämisessä käytettäviin työtapoihin.