Aikuinen ja lapsi musisoimassa

Uusi Lasten virsi

Miltä kuulostaa joulukuussa ilmestyvä Lasten virsi -22?  Lasten virsi -koulutus on vuorovaikutusta, musiikkia, liikettä ja leikkiä. Koulutuksessa opitaan tuntemaan Lasten virsikirjan lauluja varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen. Innostutaan lauluista yhdessä!

Erätauko-ohjaajakoulutus

22.9.2022 & 23.11.2022
Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös silloin, kun osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt Erätauko-toimintamalliin ja keskustelun vetämisessä käytettäviin työtapoihin.

Polulla nuorten ja nuorten aikuisten kanssa

2.11.2022 - 4.11.2022
Miten aikuistuva nuori kokee polun kristittynä? Tässä koulutuksessa rakennamme omaan seurakuntaan soveltuvaa Polku-mallia. Luomme edellytyksiä sille, että 15-22 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset voivat luontevasti liittyä Polun rakentajaksi seurakunnassa.
Valo heijastaa avoimelle kädelle sateenkaaren

Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnassa? Koulutuksessa työyhteisö saa apua siihen, miten sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen on luontevaa ja miten on hyvä toimia esimerkiksi leireillä, jotta toiminta olisi turvallisempaa kaikille.
aikuinen ja nuoret juttelevat rannalla

Rippikoulu osana diakonian viranhaltijan työtä

Rippikoulu on mahdollisuus elää todeksi diakoniaa nuorten ja heidän perheidensä kanssa. Tässä koulutuksessa otat haltuun rippikoulusuunnitelman avainkohdat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja vahvistat ammattitaitoasi toimia nuorten kanssa.
nuoret soittavat musiikkia rannalla

Ukulelella nuorten kanssa

Ukulelen soittaminen on helppoa, se innostaa ja luo yhteyttä!  Koulutuksessa opetellaan säestämään ukulelella muutamia nuorten veisuja ja virsiä n. 4–6 käytetyimmällä sointuotteella.
iloisia nuoria piirissä

Erätauko-ohjaajakoulutus

Erätauko-koulutuksessa työyhteisö tutustuu uuteen tapaan käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös sellaisissa tilanteissa, joissa osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia.

Nuorten mielen hyvinvoinnin tukeminen rippikoulussa

5.9.2022 - 7.9.2022
Vahvista omaa osaamistasi nuorten mielen hyvinvoinnissa ja mielenterveyden haasteissa: Miten tukea nuorta rippikoulussa, miten kohdata kriisitilanteita?

Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

20.1.2022 & 5.4.2022 & 15.9.2022
Espoo
Miten nuorilähtöisyys voisi läpäistä rippikoulun viestinnästä konfirmaatioon saakka? Millaista polkua nuori ja hänen perheensä kulkevat teidän seurakunnassanne? Tule kehittämään seurakuntanne rippikouluprosessin kokonaisuutta palvelumuotoilun näkökulmista. Jaksot järjestetään eri paikoissa: 20.1., Espoo, 5.4., Helsinki ja 15.9.2022, verkko Ilmoittautumisaikaa jatkettu 14.1.2022 asti.
nuoret kävelevät rannalla

Polulla nuorten ja nuorten aikuisten kanssa

Miten aikuistuva nuori kokee polun kristittynä? Tässä koulutuksessa rakennamme omaan seurakuntaan soveltuvaa Polku-mallia. Luomme edellytyksiä sille, että 15–22 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset voivat luontevasti liittyä Polun rakentajaksi seurakunnassa.