Uusi Lasten virsi tulee!

9.11.2022 - 10.11.2022
Miltä kuulostaa Lasten virsi 2022? Innostu lauluista uusin tavoin ja tule oppimaan Lasten virsikirjan lauluja erityisesti varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen.

Lapsi ja teologia

4.5.2022 - 6.5.2022 & 13.10.2022 - 14.10.2022
Miten tehdä teologiaa lasten kanssa ja tukea monipuolisesti heidän teologista pohdintaansa? Koulutuksessa syvennytään lapsilähtöiseen teologiaan ja sen soveltamiseen työssä.

Lattiakuvien peruskoulutus

6.9.2022 - 7.9.2022 & 10.11.2022 - 11.11.2022
Lapua
Tule löytämään Lattiakuvien monipuoliset mahdollisuudet ja oma tapasi käyttää Lattiakuvia kerronnassa. Lattiakuvien pedagogiikka tukee osallisuutta, kokonaisvaltaisuutta ja dialogisuutta kaikkien ikäryhmien kanssa.
nuoret soittavat musiikkia rannalla

Ukulelella nuorten kanssa

Ukulelen soittaminen on helppoa, se innostaa ja luo yhteyttä!  Koulutuksessa opetellaan säestämään ukulelella muutamia nuorten veisuja ja virsiä n. 4–6 käytetyimmällä sointuotteella.

Suru ja ero lasten ja nuorten elämässä

14.9.2022 - 16.9.2022 & 21.11.2022 - 22.11.2022
Elämän kriisikohdissa lapsi ja nuori hyötyy niin vertaistuesta kuin ammatillisen rinnallakulkijan kuuntelemisen taidoista. Koulutuksessa tutustutaan kriisien ja traumojen käsittelyyn sekä ero- ja sururyhmien ohjaamisen perusteisiin. Koulutukseen kuuluu myös 3 päivän mittainen jakso keväällä 2023.

Tarinat työvälineenä – minä kertojana

9.11.2022 - 11.11.2022
Pieksämäki
Tule vahvistamaan osaamistasi tarinankertojana! Koulutus on tarkoitettu juuri sinulle, joka käytät kerrontaa työssäsi. Syvennyt tarinoiden maailmaan ja vahvistat ilmeiden, eleiden ja äänenkäytön osuutta omissa tarinoissasi.
lapset leikkivät

Godly Play

Godly Play on kokonaisvaltainen Raamatun kerronnan ja tuntemisen sekä hengellisen matkakumppanuuden toimintatapa, joka sopii käytettäväksi kaikissa ikäryhmissä lapsista aikuisiin. Koulutus voi olla lyhyt tutustuminen, ohjaajakoulutus (25 h) tai syventävä jatkokoulutus ohjaajakoulutuksen käyneille.
aikuinen ja lapsi katsovat kynttilää

Lapsen ja perheen spiritualiteetti

Miten lapsi tutkii maailmaa ja Jumalaa? Jokaisessa perheessä spirituaaliset kysymykset näyttäytyvät eri tavoin. Oman spiritualiteetin tunteminen vahvistaa vanhemman kykyä tukea lapsen hengellistä identiteettiä ja tutkia katsomusten moninaisuutta yhdessä lapsen kanssa.
aikuinen ja lapset nurmikolla

Pyhäkoulutoiminnan kehittäminen

Pyhäkoulutoiminta joustaa ja elää mukana ajassa. Toiminnallisuuden ja ihmettelyn kautta vahvistuu toimiva tapa tukea lasten kristillisen identiteetin kasvua, kotien kristillistä kasvatusta sekä lasten ja perheiden osallisuutta. Mitä teidän pyhäkoulunne tarvitsee nyt?

Musiikkipolulla

12.10.2022 - 14.10.2022
Musiikkipolulla-koulutus avaa Polku-kokonaissuunnitelman musiikin keinoin. Tutustumme musiikkikasvatuksen näkökulmasta eri ikävaiheiden (0-22-vuotiaat) työskentelytapoihin ryhmätoiminnassa ja jumalanpalveluselämässä yhdessä musisoiden. Koulutus on siirretty lokakuulle pandemiatilanteen vuoksi.