Lapsi istuu pöydällä ja katsoo puhelinta.

Digiä lasten kanssa ja lapsille

Digitaalinen tila on seurakunnan tärkeä toimintaympäristö, mutta millainen tila se on?

Kirkkovuoden juhla-ajat lasten ja perheiden kanssa

3.11.2021 - 5.11.2021
Kirkkovuoden juhlat toistuvat joka vuosi. Mistä löydämme uutta niiden toteuttamiseen? Miten kirkkovuoden juhlat näkyvät verkossa? Tässä koulutuksessa vietetään kirkkovuoden suuria juhlia, jotta voit poimia parhaat ideat sovellettaviksi seurakunnassasi.
Lapsi rientää alttaria kohti kirkkosalissa

Jumalanpalvelus lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Osallistavaa jumalanpalveluselämää suunnitellaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Messu on kaikenikäisten yhteinen juhla.

Lattiakuvien jatkokoulutus

18.11.2021 - 19.11.2021 & 7.2.2022 - 8.2.2022
Miten lattiakuvat auttaa kohtaamaan lapset ja perheet eri tilanteissa? Tule syventämään Lattiakuva-osaamistasi ja oppimaan, miten uusia kertomuksia luodaan. Lattiakuvien toimiva pedagogiikka on monikäyttöistä, osallistavaa ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa.

Luonto ja hiljaisuuden viljely

7.9.2021 - 9.9.2021
Pieksämäki
Luonto kutsuu hiljentymään. Koulutuksessa perehdyt luonnon ja retriitin elementtien käyttämiseen erityisesti nuorten spiritualiteetin tukemisessa. Koulutuksessa opit oman kokemuksen kautta esimerkiksi luontohartauksien ja -meditaatioiden rakentamista.

Kirkkomuskari 3

15.9.2021 - 17.9.2021
Kirkkomuskari-materiaalien perhe on saanut kolmannen vuosikertansa. Uudet laulut, lorut, leikit ja toteutusehdotukset ovat valmiina niin erilaisia muskareita kuin muitakin varhaiskasvatuksen toimintoja, myös muskarikuoroja ja jumalanpalveluselämää varten. Koulutuksessa materiaalia testataan monesta eri näkökulmasta käsin.
Lapsi juoksee pellolla.

Lapsen ja perheen spiritualiteetti

Miten lapsi tutkii maailmaa ja Jumalaa? Millainen on lapsen suhde elämän suuriin kysymyksiin ja miten voimme antaa hänelle tilaa luoda uutta ja syventää spiritualiteettiaan? Miten vanhemman oma spirituaalisuus voi vahvistaa vanhemmuutta? Mitkä hengelliset kysymykset ovat perheissä ajankohtaisia?

Pyhäkoulu, mitä kuuluu?

27.8.2021 - 28.8.2021
Miltä pyhäkoulu näyttää työntekijöiden, pyhäkoulun ohjaajien, lasten ja perheiden näkökulmista? Tule pohtimaan työntekijöiden ja vapaaehtoisten kesken, mikä on pyhäkoulun tulevaisuus. Mikä on minun paikkani pyhäkoulussa? Voiko pyhäkoulu toimia verkossa? Ilmoittautumisaikaa on jatkettu elokuun alkuun.

Lapsen ja perheen hengellisen kasvun tukeminen

12.4.2021 - 14.4.2021 & 6.10.2021 - 8.10.2021
Verkkokoulutus
Millaista on lapsen hengellisyys? Miten  kotona ja seurakunnassa on tilaa lapsen kokonaisvaltaiselle tavalle käsitellä elämän hengellistä ulottuvuutta? Millaista Jumala-puhetta käymme lapsen ja perheen kanssa? Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty verkkototeutukseen.

Psalmien kirja eläväksi

10.11.2021 - 12.11.2021
Elävöitetään yhdessä psalmeja eri-ikäisten ja erilaisten ryhmien kanssa käytettäviksi. Psalmeja lähestytään musiikin ja kuvataiteen keinoin sekä rakennetaan niiden ympärille toiminnallisia kokonaisuuksia kerronnan ja liikkeen kautta.