Lapsi istuu pöydällä ja katsoo puhelinta.

Digiä lasten kanssa ja lapsille

Digitaalinen tila on seurakunnan tärkeä toimintaympäristö, mutta millainen tila se on?

Kirkkovuoden juhla-ajat lasten ja perheiden kanssa

3.11.2021 - 5.11.2021
Kirkkovuoden juhlat toistuvat joka vuosi. Mistä löydämme uutta niiden toteuttamiseen? Miten kirkkovuoden juhlat näkyvät verkossa? Tässä koulutuksessa vietetään kirkkovuoden suuria juhlia, jotta voit poimia parhaat ideat sovellettaviksi seurakunnassasi.
Lapsi rientää alttaria kohti kirkkosalissa

Jumalanpalvelus lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Osallistavaa jumalanpalveluselämää suunnitellaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Messu on kaikenikäisten yhteinen juhla.

Godly Play -ohjaajakoulutus

5.10.2021 - 7.10.2021 & 1.12.2021
Lapua
Godly Play tarjoaa toimintatavan, jossa kristinuskoon ja Raamattuun tutustutaan kertomusten, tutkimisen, ihmettelyn ja toiminnan kautta. Kristillinen traditio tulee osaksi omaa elämänkokemusta. Godly Play sopii lapsille, nuorille, rippikouluun ja aikuisille. Koulutuksen ensimmäinen jakso järjestetään lokakuussa 2021 Seurakuntaopiston Lapuan kampuksella. Toinen jakso toteutetaan verkossa joulukuussa 2021.

Lattiakuvien jatkokoulutus

18.11.2021 - 19.11.2021
Miten lattiakuvat auttaa kohtaamaan lapset ja perheet eri tilanteissa? Tule syventämään Lattiakuva-osaamistasi ja oppimaan, miten uusia kertomuksia luodaan. Lattiakuvien toimiva pedagogiikka on monikäyttöistä, osallistavaa ja yhteisöllisyyttä vahvistavaa. II jakso keväällä 2022.

Luonto ja hiljaisuuden viljely

7.9.2021 - 9.9.2021
Pieksämäki
Luonto kutsuu hiljentymään. Koulutuksessa perehdyt luonnon ja retriitin elementtien käyttämiseen erityisesti nuorten spiritualiteetin tukemisessa. Koulutuksessa opit oman kokemuksen kautta esimerkiksi luontohartauksien ja -meditaatioiden rakentamista.

Kirkkomuskari 3

15.9.2021 - 17.9.2021
Kirkkomuskari-materiaalien perhe on saanut kolmannen vuosikertansa. Uudet laulut, lorut, leikit ja toteutusehdotukset ovat valmiina niin erilaisia muskareita kuin muitakin varhaiskasvatuksen toimintoja, myös muskarikuoroja ja jumalanpalveluselämää varten. Koulutuksessa materiaalia testataan monesta eri näkökulmasta käsin.
Lapsi juoksee pellolla.

Lapsen ja perheen spiritualiteetti

Miten lapsi tutkii maailmaa ja Jumalaa? Millainen on lapsen suhde elämän suuriin kysymyksiin ja miten voimme antaa hänelle tilaa luoda uutta ja syventää spiritualiteettiaan? Miten vanhemman oma spirituaalisuus voi vahvistaa vanhemmuutta? Mitkä hengelliset kysymykset ovat perheissä ajankohtaisia?

Luonto seurakunnan kasvatuksessa

11.5.2021 - 12.5.2021
Verkkokoulutus
Miten vahvistan lasten ja nuorten suhdetta luontoon? Kuinka ympäristöasioita voi lähestyä positiivisella, lapsia ja nuoria voimaannuttavalla tavalla? Koulutuksen aikana ollaan paljon luonnossa - opit teoriaa ja käytännön harjoitteita ympäristökasvatukseen seurakunnan kasvatuksessa. Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on muutettu kaksipäiväiseksi ja siirretty verkkoon.

Pyhäkoulu, mitä kuuluu?

27.8.2021 - 28.8.2021
Miltä pyhäkoulu näyttää työntekijöiden, pyhäkoulun ohjaajien, lasten ja perheiden näkökulmista? Tule pohtimaan työntekijöiden ja vapaaehtoisten kesken, mikä on pyhäkoulun tulevaisuus. Mikä on minun paikkani pyhäkoulussa? Voiko pyhäkoulu toimia verkossa?