Aikuinen ja lapsi musisoimassa

Uusi Lasten virsi

Miltä kuulostaa joulukuussa ilmestyvä Lasten virsi -22?  Lasten virsi -koulutus on vuorovaikutusta, musiikkia, liikettä ja leikkiä. Koulutuksessa opitaan tuntemaan Lasten virsikirjan lauluja varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen. Innostutaan lauluista yhdessä!

Uusi Lasten virsi tulee!

9.11.2022 - 10.11.2022
Miltä kuulostaa Lasten virsi 2022? Innostu lauluista uusin tavoin ja tule oppimaan Lasten virsikirjan lauluja erityisesti varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen.
lapset soittimien kanssa

Kirkkomuskari 3

Kirkkomuskari 3 ihastuttaa!  Laulut, lorut, leikit ja toteutusideat rikastuttavat varhaiskasvatuksen toimintaa, lapsikuoroja ja jumalanpalveluselämää. Ne ilahduttavat niin työntekijöitä kuin lapsia ja vanhempiakin ja kutsuvat hyppäämään mukaan kirkkomuskarin innostavaan maailmaan!
Lapsi luonnossa

Luonto seurakunnan kasvatuksessa

Millaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä lapset ja nuoret pohtivat? Miten vahvistaa positiivista luontosuhdetta ja hyödyntää lähiluontoa seurakunnan toiminnassa? Osin luontoympäristössä toteutettava koulutus mahdollistaa myös oman luontosuhteen tutkimisen.

Lapsi ja teologia

4.5.2022 - 6.5.2022 & 13.10.2022 - 14.10.2022
Miten tehdä teologiaa lasten kanssa ja tukea monipuolisesti heidän teologista pohdintaansa? Koulutuksessa syvennytään lapsilähtöiseen teologiaan ja sen soveltamiseen työssä.

Lattiakuvien peruskoulutus

6.9.2022 - 7.9.2022 & 10.11.2022 - 11.11.2022
Lapua
Tule löytämään Lattiakuvien monipuoliset mahdollisuudet ja oma tapasi käyttää Lattiakuvia kerronnassa. Lattiakuvien pedagogiikka tukee osallisuutta, kokonaisvaltaisuutta ja dialogisuutta kaikkien ikäryhmien kanssa.

Pyhäkoulu – turvallisuutta ja kestävää kehitystä

9.9.2022 - 10.9.2022
Miten luodaan kaikille turvallinen tila, jossa saa pohtia elämän suuria kysymyksiä? Pyhäkoulussa myös kestävä kehitys on osa leikkiä, tutkimista ja ihmettelyä.
nuoret soittavat musiikkia rannalla

Ukulelella nuorten kanssa

Ukulelen soittaminen on helppoa, se innostaa ja luo yhteyttä!  Koulutuksessa opetellaan säestämään ukulelella muutamia nuorten veisuja ja virsiä n. 4–6 käytetyimmällä sointuotteella.
iloinen perhe kirkossa

Jumalanpalvelus lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Osallistavaa jumalanpalveluselämää suunnitellaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Messu on kaikenikäisten yhteinen juhla. Miten elävä ja vuorovaikutteinen jumalanpalvelus toteutuu kirkossa ja digitaalisissa ympäristöissä? Miten musiikki, kertomukset, draama, kuvataide ja kädentaidot ovat osa jumalanpalvelusta? Koulutus sopii koko työyhteisölle, myös yhdessä seurakuntalaisten kanssa.

Suru ja ero lasten ja nuorten elämässä

14.9.2022 - 16.9.2022 & 21.11.2022 - 22.11.2022
Elämän kriisikohdissa lapsi ja nuori hyötyy niin vertaistuesta kuin ammatillisen rinnallakulkijan kuuntelemisen taidoista. Koulutuksessa tutustutaan kriisien ja traumojen käsittelyyn sekä ero- ja sururyhmien ohjaamisen perusteisiin. Koulutukseen kuuluu myös 3 päivän mittainen jakso keväällä 2023.