lapsi laskee liukumäkeä toista lasta kohti

PIKI -peruskoulutus

Pienten lasten kiusaamisessa on aina kyse ryhmäilmiöstä. Koulutuksessa pohditaan, miten kasvattaja voi tunnistaa kiusaamisen ja ehkäistä sitä ennalta. PIKI-toimintamalli vahvistaa lapsen tarvitsemia itsesäätely-, tunne- ja vuorovaikutustaitoja.
aikuinen ja nuori katsovat horisonttiin

Lapsen, nuoren ja perheen tukeminen surussa

Lapsen kohtaama suru haastaa kasvattajan pysähtymään ja tukemaan lasta. Tapauskertomuksiin tukeutuva koulutus luo ymmärrystä lapsen ja nuoren kehitysvaiheista ja erilaisista tavoista reagoida menetyksiin: Miten tukea lasta sekä yksilöllisesti että ryhmän jäsenenä.
Lapset leikkivät luonnossa

Luonnon materiaalit liikuttavat ja leikittävät

Metsänvartija, keijun kotikolo ja ihmetyskiikarit avaimina luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen! Koulutus ohjaa innostavien leikkien ja luonnon omien materiaalien avulla siihen, miten luonnossa voi liikkua, taiteilla ja tutkia.

22.9.2022 & 23.11.2022
Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös silloin, kun osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt Erätauko-toimintamalliin ja keskustelun vetämisessä käytettäviin työtapoihin.
Valo heijastaa avoimelle kädelle sateenkaaren

Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnassa? Koulutuksessa työyhteisö saa apua siihen, miten sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen on luontevaa ja miten on hyvä toimia esimerkiksi leireillä, jotta toiminta olisi turvallisempaa kaikille.
kouluikäinen kuiskaa toisen lapsen korvaan

Salatut elämäntaidot -toimintamalli kouluyhteistyöhön

Salatut elämäntaidot -malli tarjoaa uuden, selkeän toimintatavan kouluyhteistyöhön. Mallin avulla kutsut alueen toimijat monitoimijaiseen yhteistyöhön tukemaan lasten ja nuorten hyvinvointia ja vahvistamaan heidän tunne- ja ryhmätyöskentelytaitojaan.

Suru ja ero lasten ja nuorten elämässä

14.9.2022 - 16.9.2022 & 21.11.2022 - 22.11.2022
Elämän kriisikohdissa lapsi ja nuori hyötyy niin vertaistuesta kuin ammatillisen rinnallakulkijan kuuntelemisen taidoista. Koulutuksessa tutustutaan kriisien ja traumojen käsittelyyn sekä ero- ja sururyhmien ohjaamisen perusteisiin. Koulutukseen kuuluu myös 3 päivän mittainen jakso keväällä 2023.

24.3.2022 & 10.5.2022
Seinäjoki

Tarinat työvälineenä – minä kertojana

9.11.2022 - 11.11.2022
Pieksämäki
Tule vahvistamaan osaamistasi tarinankertojana! Koulutus on tarkoitettu juuri sinulle, joka käytät kerrontaa työssäsi. Syvennyt tarinoiden maailmaan ja vahvistat ilmeiden, eleiden ja äänenkäytön osuutta omissa tarinoissasi.
iloisia nuoria piirissä

Erätauko-ohjaajakoulutus

Erätauko-koulutuksessa työyhteisö tutustuu uuteen tapaan käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös sellaisissa tilanteissa, joissa osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia.