Kouluikäiset 2020-luvulla – seurakunta mukana kouluikäisten ja heidän perheidensä arjessa

23.11.2020 - 24.11.2020
Helsinki
Miten seurakunta on mukana kouluikäisten ja heidän perheidensä arjessa 2020-luvulla? Mikä kiinnostaa ja mikä liikuttaa kouluikäisiä tässä ajassa? Mihin suuntaan perhetoimintaa kouluikäisten parissa olisi hyvä kehittää? Tule mukaan pohtimaan kouluikäisten toiminnan ydintä ja innostumaan uusista ideoista!

Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät

23.9.2021 - 24.9.2021
Rovaniemi
Vuosittaiset neuvottelupäivät kokoavat lasten ja perheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia yhteen ajankohtaisten asioiden äärelle.  Tule mukaan pohtimaan, miten kirkon varhaiskasvatus ja perhetoiminta voi tulevaisuudessakin olla lapsen ja perheen kokoista ja näköistä. Ilmoittautuminen avautuu alkuvuodesta 2021.

Seurakunta perheiden arjessa

15.2.2021 - 17.2.2021
Missä ja miten olemme mukana perheiden arjessa? Perhelähtöinen seurakunta vahvistaa perheiden hyvinvointia ja osallisuutta. Tule pohtimaan seurakunnan mahdollisuuksia kohdata ja kuulla perheitä.

Kasvun polulla nuorten ja nuorten aikuisten kanssa

9.2.2021 - 11.2.2021
Pääkaupunkiseutu
Millainen kasvun polku seurakunnassanne rakentuu nuoresta aikuiseksi? Millaisten lähteiden äärellä siinä ammennetaan voimavaroja? Miten vahvistamme luontevia tapoja osallisuuteen sen eri tasoilla? Koulutuksessa keskitytään 12-22 -vuotiaiden kasvun polkuun.
Köysi johon tehty solu tekee sydämen.

Kasvatusajattelu vahvaksi

Kokonaissuunnittelu seurakunnan kasvatuksessa nousee yhteisestä kasvatusajattelusta. Tule mukaan prosessiin, jossa katsotaan koko kasvatusta kokonaisuudessaan yhdessä teidän seurakuntanne toimijoiden kanssa. Rakennetaan yhteistä ajattelua siitä, mitä tehdään, miten ja miksi.

Salatut elämäntaidot -toimintamalli kouluyhteistyöhön

11.2.2021 - 12.2.2021
Jyväskylä
Miten kehittää seurakunnan kouluyhteistyötä ja ottaa siihen mukaan alueen muut toimijat verkostoyhteistyössä? Entä miten vahvistaa lasten ja nuorten tunne- ja ryhmätyöskentelytaitoja alakoulun ylemmillä luokilla? Koulutus tarjoaa uuden, selkeän ja kouluille mielekkään toimintamallin kouluyhteistyöhön. Salatut elämäntaidot on pedagogisesti läpimietitty, monitoimijaisesti toteutettava käytännöllinen malli lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemiseen eli yhteistyön 4. korin tavoitteiden toteuttamiseen koulussa.
Kaksi lasta tietokoneella onnellisina

Verkossa kouluikäisten ja nuorten kanssa

Koulutuksessa muodostetaan monipuolinen kuva digitaalisesta nuorisotyöstä eli verkossa  tapahtuvasta työstä sekä sen työympäristöistä eli eri alustoista ja menetelmistä.
Nuoren selkä ja niska etuallla, taustalla metsämaisema.

Ulkopuolisuuden ehkäisyn teemapäivä

Miten omaa työtä voisi kehittää ulkopuolisuuden ehkäisemisen näkökulmasta? Kuinka olla entistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tukena tilanteessa, jossa eriarvoisuus yhteiskunnassa näyttää kasvavan?

Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

2.10.2021
Mikkeli
Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Kaipaatko tukea tehtävääsi? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa. Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!

Kirkkovuoden juhla-ajat lasten ja perheiden kanssa

3.11.2021 - 5.11.2021
Kirkkovuoden juhlat toistuvat joka vuosi. Mistä löydämme uutta niiden toteuttamiseen? Miten kirkkovuoden juhlat näkyvät verkossa? Tässä koulutuksessa vietetään kirkkovuoden suuria juhlia, jotta voit poimia parhaat ideat sovellettaviksi seurakunnassasi.