Musiikkipoluilla

24.8.2022 - 25.8.2022
Raudaskylä
Miltä Polku-kokonaisuunnitelma näyttää musiikin silmälasien läpi 0-8-vuotiaiden kanssa? Laulua, liikettä, soittamista ja leikkiä lasten ja perheiden osallisuus huomioiden. Reseptejä kokonaisvaltaiseen ja lapsilähtöiseen musiikkikasvatukseen ajankohtaisin musiikkimaustein!
aikuinen ja nuori katsovat horisonttiin

Lapsen, nuoren ja perheen tukeminen surussa

Lapsen kohtaama suru haastaa kasvattajan pysähtymään ja tukemaan lasta. Tapauskertomuksiin tukeutuva koulutus luo ymmärrystä lapsen ja nuoren kehitysvaiheista ja erilaisista tavoista reagoida menetyksiin: Miten tukea lasta sekä yksilöllisesti että ryhmän jäsenenä.
nuori ja kasvi

Kestävä seurakunta

Kestävyyskriisi haastaa myös kirkon. Mitä ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys tarkoittavat seurakunnan arjessa? Miten seurakunta voi olla toivon tyyssija muutosten keskellä? Syvennä ymmärrystäsi, pohdi ja rakenna kestävän seurakunnan ratkaisuja.
Aikuinen ja lapsi musisoimassa

Uusi Lasten virsi

Miltä kuulostaa joulukuussa ilmestyvä Lasten virsi -22?  Lasten virsi -koulutus on vuorovaikutusta, musiikkia, liikettä ja leikkiä. Koulutuksessa opitaan tuntemaan Lasten virsikirjan lauluja varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen. Innostutaan lauluista yhdessä!
Lapset leikkivät luonnossa

Luonnon materiaalit liikuttavat ja leikittävät

Metsänvartija, keijun kotikolo ja ihmetyskiikarit avaimina luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen! Koulutus ohjaa innostavien leikkien ja luonnon omien materiaalien avulla siihen, miten luonnossa voi liikkua, taiteilla ja tutkia.

Uusi Lasten virsi tulee!

9.11.2022 - 10.11.2022
Miltä kuulostaa Lasten virsi 2022? Innostu lauluista uusin tavoin ja tule oppimaan Lasten virsikirjan lauluja erityisesti varhaisiän musiikkikasvatuksen pedagogisia menetelmiä hyödyntäen.
lapset soittimien kanssa

Kirkkomuskari 3

Kirkkomuskari 3 ihastuttaa!  Laulut, lorut, leikit ja toteutusideat rikastuttavat varhaiskasvatuksen toimintaa, lapsikuoroja ja jumalanpalveluselämää. Ne ilahduttavat niin työntekijöitä kuin lapsia ja vanhempiakin ja kutsuvat hyppäämään mukaan kirkkomuskarin innostavaan maailmaan!
Lapsi luonnossa

Luonto seurakunnan kasvatuksessa

Millaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä lapset ja nuoret pohtivat? Miten vahvistaa positiivista luontosuhdetta ja hyödyntää lähiluontoa seurakunnan toiminnassa? Osin luontoympäristössä toteutettava koulutus mahdollistaa myös oman luontosuhteen tutkimisen.
perhe kirkon ovella

Polku. Vauvasta aikuiseksi seurakunnan yhteydessä

Polku on seurakunnan kokonaisuuden tarkastelun ja kehittämisen väline. Se kutsuu uudenlaiseen vastuunjakoon ja osallisuuteen. Koulutuksessa otetaan haltuun Polku-toimintamalli lapsen, nuoren ja perheen kristillisen identiteetin vahvistajana.
Valo heijastaa avoimelle kädelle sateenkaaren

Sukupuolisensitiivinen työote ja moninaisuuden kohtaaminen seurakunnassa

Mitä on sukupuolisensitiivinen työote seurakunnassa? Koulutuksessa työyhteisö saa apua siihen, miten sukupuolen ja seksuaalisuuden kohtaaminen on luontevaa ja miten on hyvä toimia esimerkiksi leireillä, jotta toiminta olisi turvallisempaa kaikille.