Palloja ja frisbie-kiekkoja nurmikolla.

Liikuntainnostaja

Haluaisitko lisää liikuntaa seurakunnan nuorisotoimintaan? Liikuntainnostajakoulutuksen tavoite on kouluttaa seurakuntiin nuoria Liikuntainnostajia vertaisohjaajiksi organisoimaan erilaista liikunnallista toimintaa. Liikuntainnostajat ovat isosikäisiä nuoria, jotka toimivat vertaisohjaajina seurakuntien erilaisissa höntsäliikuntaryhmissä. Höntsäliikunta on kaikille avointa, osaamisesta riippumatonta ja iloa tuottavaa liikuntaa. Liikuntainnostajakoulutuksen tueksi ja toimintamallin laajentamiseksi tarjolla on myös hieman tiivistetympi Liikuntainnostaja -ohjaajakoulutus, joka sopii erinomaisesti esimerkiksi osaksi isoskoulutusta. [...]
aikuinen ja nuori katsovat horisonttiin

Lapsen, nuoren ja perheen tukeminen surussa

Lapsen kohtaama suru haastaa kasvattajan pysähtymään ja tukemaan lasta. Tapauskertomuksiin tukeutuva koulutus luo ymmärrystä lapsen ja nuoren kehitysvaiheista ja erilaisista tavoista reagoida menetyksiin: Miten tukea lasta sekä yksilöllisesti että ryhmän jäsenenä.
nuori ja kasvi

Kestävä seurakunta

Kestävyyskriisi haastaa myös kirkon. Mitä ekologinen, sosiaalinen ja taloudellinen kestävyys tarkoittavat seurakunnan arjessa? Miten seurakunta voi olla toivon tyyssija muutosten keskellä? Syvennä ymmärrystäsi, pohdi ja rakenna kestävän seurakunnan ratkaisuja.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa

4.4.2022 - 5.4.2022
Lapset ja nuoret ovat huolissaan maapallon tulevaisuudesta. Miten käsitellä nuorten kanssa ilmastonmuutosta ja luoda toivoa tulevaisuuteen? Laajenna osaamistasi ympäristömuutoksiin vaikuttamisesta nuorten kanssa. ​

Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

2.5.2022 - 3.5.2022
Kehitä osaamistasi rippikouluohjaajana! Tässä koulutuksessa otat haltuun rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja vahvistat ammattitaitoasi toimia rippikouluikäisten kanssa.
Lapsi luonnossa

Luonto seurakunnan kasvatuksessa

Millaisia ympäristöön liittyviä kysymyksiä lapset ja nuoret pohtivat? Miten vahvistaa positiivista luontosuhdetta ja hyödyntää lähiluontoa seurakunnan toiminnassa? Osin luontoympäristössä toteutettava koulutus mahdollistaa myös oman luontosuhteen tutkimisen.
perhe kirkon ovella

Polku. Vauvasta aikuiseksi seurakunnan yhteydessä

Polku on seurakunnan kokonaisuuden tarkastelun ja kehittämisen väline. Se kutsuu uudenlaiseen vastuunjakoon ja osallisuuteen. Koulutuksessa otetaan haltuun Polku-toimintamalli lapsen, nuoren ja perheen kristillisen identiteetin vahvistajana.

Polku. Vauvasta aikuiseksi seurakunnan yhteydessä

26.1.2022 - 28.1.2022
Polku on seurakunnan kokonaisuuden tarkastelun ja kehittämisen väline, joka kutsuu uudenlaiseen vastuunjakoon ja osallisuuteen. Koulutuksessa otetaan haltuun Polku-toimintamalli lapsen, nuoren ja perheen kristillisen identiteetin vahvistajana.

Erätauko-ohjaajakoulutus

22.9.2022 & 23.11.2022
Erätauko on uusi tapa käynnistää ja käydä rakentavaa keskustelua myös silloin, kun osallistujien näkökulmat ovat lähtökohdiltaan erilaisia. Ohjaajakoulutuksessa perehdyt Erätauko-toimintamalliin ja keskustelun vetämisessä käytettäviin työtapoihin.

Polulla nuorten ja nuorten aikuisten kanssa

2.11.2022 - 4.11.2022
Miten aikuistuva nuori kokee polun kristittynä? Tässä koulutuksessa rakennamme omaan seurakuntaan soveltuvaa Polku-mallia. Luomme edellytyksiä sille, että 15-22 -vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset voivat luontevasti liittyä Polun rakentajaksi seurakunnassa.