Polulla nuorten ja nuorten aikuisten kanssa

4.5.2021 - 6.5.2021
Verkkokoulutus
Millainen kasvun polku seurakunnassanne rakentuu nuoresta aikuiseksi? Millaisten lähteiden äärellä siinä ammennetaan voimavaroja? Miten vahvistamme luontevia tapoja osallisuuteen sen eri tasoilla? Koulutuksessa keskitytään 12-22 -vuotiaiden Polkuun.

Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

26.4.2021 - 27.4.2021
Verkkokoulutus
Rippikoulu kuuluu yhä useampien lastenohjaajien työhön. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa. Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty verkkototeutukseen. Myös ilmoittautumisaikaa on jatkettu 26.3.2021 saakka.
Köysi johon tehty solu tekee sydämen.

Kasvatusajattelu vahvaksi

Kokonaissuunnittelu seurakunnan kasvatuksessa nousee yhteisestä kasvatusajattelusta. Tule mukaan prosessiin, jossa katsotaan koko kasvatusta kokonaisuudessaan yhdessä teidän seurakuntanne toimijoiden kanssa. Rakennetaan yhteistä ajattelua siitä, mitä tehdään, miten ja miksi.

Katu- ja FestariSaappaan ohjaajakoulutus

9.11.2021 - 10.11.2021
Jyväskylä
Tule ja perehdy Saappaan toimintaperiaatteisiin, toiminnan käynnistämiseen ja järjestämiseen. Koulutus on suunnattu kaikille Saappaan jalkautuvasta nuorisotyöstä kiinnostuneille työntekijöille. Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää omalla alueellaan  Katu- ja / tai FestariSaappaan ryhmän. Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty marraskuulle 2021.
Kaksi lasta tietokoneella onnellisina

Verkossa kouluikäisten ja nuorten kanssa

Koulutuksessa muodostetaan monipuolinen kuva digitaalisesta nuorisotyöstä eli verkossa  tapahtuvasta työstä sekä sen työympäristöistä eli eri alustoista ja menetelmistä.
Nuoren selkä ja niska etuallla, taustalla metsämaisema.

Ulkopuolisuuden ehkäisyn teemapäivä

Miten omaa työtä voisi kehittää ulkopuolisuuden ehkäisemisen näkökulmasta? Kuinka olla entistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tukena tilanteessa, jossa eriarvoisuus yhteiskunnassa näyttää kasvavan?

Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

2.10.2021
Mikkeli
Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Kaipaatko tukea tehtävääsi? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa. Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!

Koulupakki – Kouluyhteistyön kehittäminen

21.9.2021 - 23.9.2021 & 22.3.2022 - 23.3.2022
Helsinki
Entistä parempaa kouluyhteistyötä? Kyllä, kiitos! Koulupakki-koulutuksessa kehität seurakuntasi alueellista yhteistyötä koulujen kanssa. Pääset teroittamaan koulupakkisi työkalut yhdessä toisten kanssa koulujenne tarpeiden pohjalta.

Tarinat työvälineenä -tapoja ja menetelmiä

2.11.2021 - 4.11.2021
Pieksämäki
Tule oppimaan erilaisia tapoja ja tekniikoita tarinoiden kertomiseen! Tässä koulutuksessa vahvistat omaa tapaasi olla kertojana. Otat haltuun oman tarinamaailman rakentamista ja sen hyödyntämistä erilaisissa työtehtävissä. Pääset myös hyppäämään mukaan interaktiiviseen tarinaan oppimaan sen saloja!
Lapsi rientää alttaria kohti kirkkosalissa

Jumalanpalvelus lasten, nuorten ja perheiden kanssa

Osallistavaa jumalanpalveluselämää suunnitellaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden kanssa. Messu on kaikenikäisten yhteinen juhla.