Nuorten mielen hyvinvoinnin tukeminen rippikoulussa

8.11.2021 - 10.11.2021
Miten rippikoulussa pärjätään erilaisten mielenterveyden haasteiden kanssa? Millaisten käytännön toimintatapojen kautta tuetaan nuorten rippikoululaisten mielen hyvinvointia?

KriisiSaappaan ohjaajakoulutus (pilotti)

13.10.2021 & 23.11.2021 - 24.11.2021
Jyväskylä
Tervetuloa pilotoimaan KriisiSaappaan ohjaajakoulutusta. KriisiSaapas toimii, silloin, kun paikkakunnan nuoria on kohdannut jokin akuutti kriisi. Saappaan periaatteiden mukaisesti KriisiSaapas jalkautuu sinne, missä nuoret ovat, tavoittamaan niitä nuoria, jotka eivät hakeudu muun tehostetun nuorisotyön palveluihin. Tähän koulutukseen voit osallistua, vaikka paikkakunnalla ei olisi muita Saappaan koulutusmuotoja. Koulutukseen mahtuu 8 osallistujaa. Koulutus on suunnattu nuorisotyön ja diakonian [...]

Nuoret vaikuttavat

13.9.2021 - 14.9.2021 & 9.11.2021
Verkkokoulutus
Miten nuoret pääsevät vaikuttamaan päätöksentekoon ja kokemaan yhteenkuuluvuutta seurakunnassasi? Millaisin työskentelytavoin voit kutsua nuoria vaikuttajia nykyistä laajempaan osallisuuteen seurakunnassa? Täydennä osallisuuteen liittyvää osaamistasi ja kutsu nuoret vaikuttamaan!
Köysi johon tehty solu tekee sydämen.

Kasvatusajattelu vahvaksi

Kokonaissuunnittelu seurakunnan kasvatuksessa nousee yhteisestä kasvatusajattelusta. Tule mukaan prosessiin, jossa katsotaan koko kasvatusta kokonaisuudessaan yhdessä teidän seurakuntanne toimijoiden kanssa. Rakennetaan yhteistä ajattelua siitä, mitä tehdään, miten ja miksi.

Katu- ja FestariSaappaan ohjaajakoulutus

9.11.2021 - 10.11.2021
Jyväskylä
Tule ja perehdy Saappaan toimintaperiaatteisiin, toiminnan käynnistämiseen ja järjestämiseen. Koulutus on suunnattu kaikille Saappaan jalkautuvasta nuorisotyöstä kiinnostuneille työntekijöille. Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää omalla alueellaan  Katu- ja / tai FestariSaappaan ryhmän. Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty marraskuulle 2021.
Kaksi lasta tietokoneella onnellisina

Verkossa kouluikäisten ja nuorten kanssa

Koulutuksessa muodostetaan monipuolinen kuva digitaalisesta nuorisotyöstä eli verkossa  tapahtuvasta työstä sekä sen työympäristöistä eli eri alustoista ja menetelmistä.
Nuoren selkä ja niska etuallla, taustalla metsämaisema.

Ulkopuolisuuden ehkäisyn teemapäivä

Miten omaa työtä voisi kehittää ulkopuolisuuden ehkäisemisen näkökulmasta? Kuinka olla entistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tukena tilanteessa, jossa eriarvoisuus yhteiskunnassa näyttää kasvavan?

Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

2.10.2021
Mikkeli
Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Kaipaatko tukea tehtävääsi? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa. Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!

Koulupakki – Kouluyhteistyön kehittäminen

21.9.2021 - 23.9.2021 & 22.3.2022 - 23.3.2022
Helsinki
Entistä parempaa kouluyhteistyötä? Kyllä, kiitos! Koulupakki-koulutuksessa kehität seurakuntasi alueellista yhteistyötä koulujen kanssa. Pääset teroittamaan koulupakkisi työkalut yhdessä toisten kanssa koulujenne tarpeiden pohjalta.

Tarinat työvälineenä -tapoja ja menetelmiä

2.11.2021 - 4.11.2021
Pieksämäki
Tule oppimaan erilaisia tapoja ja tekniikoita tarinoiden kertomiseen! Tässä koulutuksessa vahvistat omaa tapaasi olla kertojana. Otat haltuun oman tarinamaailman rakentamista ja sen hyödyntämistä erilaisissa työtehtävissä. Pääset myös hyppäämään mukaan interaktiiviseen tarinaan oppimaan sen saloja!