Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

17.11.2020 - 18.11.2020
Helsinki, Kallio Kolmas linja 22 B
Rippikoulu kuuluu yhä useampien lastenohjaajien työhön. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa.

Rippikoulu osana lastenohjaajan työtä

26.4.2021 - 27.4.2021

Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

11.2.2021 & 29.4.2021
Espoo
Miten nuorilähtöisyys voisi ohjata rippikoulun toteuttamista viestinnästä konfirmaatioon saakka? Millaista polkua nuori ja hänen perheensä kulkevat teidän seurakunnassanne? Tule rakentamaan oman seurakuntanne rippikouluprosessin kokonaisuutta palvelumuotoilun näkökulmista! Huom! Koulutukseen sisältyy kahden lähipäivän lisäksi yksi verkkotapaaminen 16.9.2021.

Kasvun polulla nuorten ja nuorten aikuisten kanssa

9.2.2021 - 11.2.2021
Pääkaupunkiseutu
Millainen kasvun polku seurakunnassanne rakentuu nuoresta aikuiseksi? Millaisten lähteiden äärellä siinä ammennetaan voimavaroja? Miten vahvistamme luontevia tapoja osallisuuteen sen eri tasoilla? Koulutuksessa keskitytään 12-22 -vuotiaiden kasvun polkuun.

Katu- ja FestariSaappaan ohjaajakoulutus

4.5.2021 - 5.5.2021
Tule ja perehdy Saappaan toimintaperiaatteisiin, toiminnan käynnistämiseen ja järjestämiseen. Koulutus on suunnattu kaikille Saappaan jalkautuvasta nuorisotyöstä kiinnostuneille työntekijöille. Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää omalla alueellaan  Katu- ja / tai FestariSaappaan ryhmän.
Köysi johon tehty solu tekee sydämen.

Kasvatusajattelu vahvaksi

Kokonaissuunnittelu seurakunnan kasvatuksessa nousee yhteisestä kasvatusajattelusta. Tule mukaan prosessiin, jossa katsotaan koko kasvatusta kokonaisuudessaan yhdessä teidän seurakuntanne toimijoiden kanssa. Rakennetaan yhteistä ajattelua siitä, mitä tehdään, miten ja miksi.
Kaksi lasta tietokoneella onnellisina

Verkossa kouluikäisten ja nuorten kanssa

Koulutuksessa muodostetaan monipuolinen kuva digitaalisesta nuorisotyöstä eli verkossa  tapahtuvasta työstä sekä sen työympäristöistä eli eri alustoista ja menetelmistä.
Nuoren selkä ja niska etuallla, taustalla metsämaisema.

Ulkopuolisuuden ehkäisyn teemapäivä

Miten omaa työtä voisi kehittää ulkopuolisuuden ehkäisemisen näkökulmasta? Kuinka olla entistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tukena tilanteessa, jossa eriarvoisuus yhteiskunnassa näyttää kasvavan?

Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

28.1.2021 & 6.5.2021
Helsinki

Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

2.10.2021
Mikkeli
Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Kaipaatko tukea tehtävääsi? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa. Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!