Pienten lasten kiusaamisen ehkäisy (PIKI-toimintamalli) verkkokoulutukset

Koulutusta Pienten lasten kiusaamisen ehkäisemiseen uusien materiaalien avulla! Uudet PIKI-materiaalit, kuvakirja PIKIN PÖLJÄ PÄIVÄ ja opas MEIDÄN JUTTU ilmestyivät kesäkuussa. Ne jatkavat osaltaan PIKIn tarinaa ja tukevat vahvasti kodin ja varhaiskasvatuksen yhteistyötä kiusaamisen ehkäisemisessä. Oppaan teemoina ovat kiusaamisen ehkäisemisen ja puuttumisen lisäksi rauhoittumisen taidot, ryhmäsensitiivisyyden merkitys kiusaamisen ehkäisemisessä, vuorovaikutuksen ylläpito, tunteet ja tarpeet, aikuisen ja [...]

Valtakunnalliset seurakuntien varhaiskasvatuksen neuvottelupäivät

23.9.2021 - 24.9.2021
Rovaniemi
Vuosittaiset neuvottelupäivät kokoavat lasten ja perheiden kanssa työskenteleviä ammattilaisia yhteen ajankohtaisten asioiden äärelle.  Tule mukaan pohtimaan, miten kirkon varhaiskasvatus ja perhetoiminta voi tulevaisuudessakin olla lapsen ja perheen kokoista ja näköistä. Ilmoittautuminen avautuu alkuvuodesta 2021.

Katsomuskasvatuksen ajankohtaispäivä

26.3.2021
Kuopio
Katsomuskasvatuksen yhteistyötä kannattaa miettiä yhdessä! Voit tuoda omat kysymyksesi ja ideasi yhteiseen päivään, jossa vahvistat osaamistasi katsomuskasvatuksen yhteistyön teemoissa. Päivässä mukana sekä katsomuskasvatuksen asiantuntijoita että seurakuntien ja yhteiskunnan varhaiskasvatuksen toimijoita.

Seurakunta perheiden arjessa

15.2.2021 - 17.2.2021
Missä ja miten olemme mukana perheiden arjessa? Perhelähtöinen seurakunta vahvistaa perheiden hyvinvointia ja osallisuutta. Tule pohtimaan seurakunnan mahdollisuuksia kohdata ja kuulla perheitä.
Köysi johon tehty solu tekee sydämen.

Kasvatusajattelu vahvaksi

Kokonaissuunnittelu seurakunnan kasvatuksessa nousee yhteisestä kasvatusajattelusta. Tule mukaan prosessiin, jossa katsotaan koko kasvatusta kokonaisuudessaan yhdessä teidän seurakuntanne toimijoiden kanssa. Rakennetaan yhteistä ajattelua siitä, mitä tehdään, miten ja miksi.
Kaksi lasta tietokoneella onnellisina

Verkossa kouluikäisten ja nuorten kanssa

Koulutuksessa muodostetaan monipuolinen kuva digitaalisesta nuorisotyöstä eli verkossa  tapahtuvasta työstä sekä sen työympäristöistä eli eri alustoista ja menetelmistä.
Nuoren selkä ja niska etuallla, taustalla metsämaisema.

Ulkopuolisuuden ehkäisyn teemapäivä

Miten omaa työtä voisi kehittää ulkopuolisuuden ehkäisemisen näkökulmasta? Kuinka olla entistä paremmin lasten, nuorten ja perheiden tukena tilanteessa, jossa eriarvoisuus yhteiskunnassa näyttää kasvavan?
Lapsi istuu pöydällä ja katsoo puhelinta.

Digiä lasten kanssa ja lapsille

Digitaalinen tila on seurakunnan tärkeä toimintaympäristö, mutta millainen tila se on?

Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

2.10.2021
Mikkeli
Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Kaipaatko tukea tehtävääsi? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa. Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!

Kirkkovuoden juhla-ajat lasten ja perheiden kanssa

3.11.2021 - 5.11.2021
Kirkkovuoden juhlat toistuvat joka vuosi. Mistä löydämme uutta niiden toteuttamiseen? Miten kirkkovuoden juhlat näkyvät verkossa? Tässä koulutuksessa vietetään kirkkovuoden suuria juhlia, jotta voit poimia parhaat ideat sovellettaviksi seurakunnassasi.