Iloa ja innostusta, osaamista ja uusia ideoita!

Lasten ja nuorten keskus on kumppanisi kirkon kasvatuksen kehittämisessä. Toimimme laajassa yhteistyöverkostossa seurakuntien kasvatustyön tukena. Osallistuminen kasvatuksen kentän kehittämiseen on sekä koulutustemme lähtökohta että päämäärä. Seurakuntien toimintakenttä on meille tuttu, haluamme olla yhdessä ideoimassa uutta ja jakaa työn arjen iloineen ja haasteineen. Luomme yhteyksiä ja rakennamme foorumeita, joissa kirkon työntekijät voivat kehittää osaamistaan.

Vahvista osaamistasi koulutuksissamme

Monipuolisissa koulutuksissamme paneudut ajankohtaisiin teemoihin käytännön ja teorian näkökulmista sekä jaat kokemuksia ja ideoita yhdessä muiden ammattilaisten kanssa. Koulutusten avulla kehität omaa työtäsi ja työyhteisöäsi. Työelämän käytännön tarpeet sekä ajankohtaiset ilmiöt ovat koulutustemme suunnittelun ja toteutuksen perusta. Koulutuksemme palvelevat evankelis-luterilaisten seurakuntien kasvatustyötä. Koulutustoimintamme kautta toteutamme tavoitettamme tukea lasten ja nuorten kokonaisvaltaista kasvua ja osallisuutta Koulutuksemme syventävät erityisesti seurakunnan kasvatuksen työntekijöiden ammattitaitoa ja -identiteettiä. Osa koulutuksistamme, esimerkiksi tunne- ja vuorovaikutustaitojen sisällöt, sopivat mainiosti myös muille lasten, nuorten ja perheiden kanssa toimiville työntekijöille.

Tutustu koulutussisältöihin ja varaa paikkasi

Voit varata itsellesi paikan niihin koulutuksiin, joiden aika ja paikka on ilmoitettu kalenterissamme. Koulutustemme laajuus vaihtelee puolen päivän täsmäkoulutuksista viiden opintopisteen laajuisiin kehittäjäkoulutuksiin. Julkaisemme seuraavan kalenterivuoden koulutustarjonnan elokuussa. Ilmoittautuminen koulutusohjelmiin päättyy noin 1,5 kk ennen ensimmäisen koulutusjakson alkua.

Tilauskoulutus ja konsultaatiot oman työyhteisösi tarpeisiin

Mikäli työyhteisösi tarpeita palvelisi paremmin työntekijöille rakennettu, paikallisiiin olosuhteisiin sovellettu tilauskoulutus, ota yhteyttä!  Suunnittelemme tällöin yhdessä omiin tarpeisiinne soveltavan koulutuskokonaisuuden. Tarvittaessa voimme yhdistää siihen myös työyhteisön kehittämiseen tähtäävää työskentelyä.

Yhteisin voimin eteenpäin

Järjestämme monet koulutuksistamme yhteistyössä muiden asiantuntevien tahojen kanssa. Kumppaneitamme ovat esimerkiksi Kirkkohallitus, Seurakuntaopisto, Agricola-opintokeskus sekä hiippakunnat. Lisätietoja kunkin koulutuksen yhteistyökumppaneista löydät kyseisen koulutusohjelman omalta sivulta.

Tervetuloa mukaan!

Näin tilaat koulutuksen työyhteisöllesi

Toteutamme mielellämme erilaisia tilauskoulutuksia ja -konsultaatioita yksittäisten työyhteisöjen tarpeisiin räätälöitynä. Tämä taustakysymysten lista auttaa etenemään asiassa. Sen avulla voit jo etukäteen tai yhdessä kanssamme keskustellen täsmentää tavoitteita ja suunnitelmia.

1

  Kartoita yhteisösi tarpeet

 • Mitä ajankohtaista toimintaympäristössänne tapahtuu?
 • Millaista osaamista tarvitsisitte?

2

  Pohdi ajankäyttöä

 • Riittääkö yhden päivän koulutus?
 • Tarvitsisitteko useamman peräkkäisen päivän tai pidemmän prosessin?

3

  Luonnostele kutsulista

 • Keitä kutsutte mukaan - oma tiimi, oman seurakunnan työntekijät, vapaaehtoiset?
 • Olisiko koulutuksesta hyötyä myös yhteistyökumppaneillenne?

4

  Hahmottele koulutuksen teema

 • Voit valita jonkin tarjonnassamme olevista koulutuksista tai ehdottaa itse koulutuksen teemaa.

5

  Ota yhteyttä kouluttajaan

 • Etsi sopivan kouluttajan yhteystiedot tilauskoulutusten esittelyistä sekä täältä
 • Voit myös lähettää sähköpostia koulutus@lastenjanuortenkeskus.fi

6

  Suunnitellaan koulutus yhdessä

 • Saat yhteydenoton jälkeen kouluttajalta tarjouksen, josta näet koulutuksen keston, sisällöt ja hinnan.
 • Yhdessä kouluttajan kanssa keskustelette koulutuksen tarkemmista sisällöistä ja tavoitteista.
 • Sovitte koulutuksen ajankohdan sekä koulutuksen tilan.
 • Keskustelette koulutukseen liittyvistä käytännön asioista, kuten koulutuskirjeen lähettämisestä, koulutuspäivien aikatauluista jne.

Lasten ja nuorten keskuksen koulutuksia voidaan toteuttaa omaan seurakuntaanne, hiippakuntaanne tai yhteisöönne ottaen huomioon juuri teidän tarpeenne. Paikallinen koulutus auttaa kehittämään toimintaa ja luomaan yhteisiä toimintatapoja. Uudet näkökulmat syttyvät oman yhteisön yhteisessä prosessissa, joka innostaa kohti uutta. Suunnitellaan yhdessä sellainen koulutus, joka vastaa osaamistarpeitanne!

PERUUTUSEHDOT

Koulutusosallistuminen on mahdollista peruuttaa noudattamalla koulutusilmoittautumisen yhteydessä täsmennettyjä peruutusehtoja, jotka ovat nähtävissä myös tällä sivulla. Yhteistyökoulutuksissa noudatetaan pääjärjestäjän (= se koulutuksen järjestäjä, joka on ottanut ilmoittautumisen vastaan) soveltamia peruutusehtoja.

1. LASTEN JA NUORTEN KESKUKSEN PERUUTUSEHDOT

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa veloituksetta kuukausi ennen koulutuksen ensimmäistä lähipäivää. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen, koulutukseen voi kuitenkin nimetä toisen henkilön tilalle kuluitta. Osallistujavaihdoksesta on ilmoitettava kirjallisesti. Mikäli koulutukseen osallistuminen perutaan 15–29 vuorokautta ennen koulutuksen ensimmäistä lähipäivää, koulutuksen hinnasta peritään 50 %. Mikäli osallistuminen perutaan 14 vuorokautta ennen koulutuksen ensimmäistä lähipäivää tai myöhemmin, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan.

2. LASTEN JA NUORTEN KESKUKSEN PERUUTUSEHDOT AJANKOHTAISKOULUTUKSILLE

Ilmoittautuminen koulutukseen on sitova. Koulutukseen osallistumisen voi peruuttaa veloituksetta 14 päivää ennen koulutuksen alkua. Jos peruutus tapahtuu tämän jälkeen tai osallistuja ei saavu lainkaan koulutukseen, koulutuksen hinta on maksettava kokonaisuudessaan. Koulutukseen voi kuitenkin nimetä toisen henkilön tilalle kuluitta. Osallistujavaihdoksesta on ilmoitettava kirjallisesti.

3. PERUUTUSEHDOT, KUN YHTEISTYÖSSÄ TOTEUTETTAVAN KOULUTUKSEMME JÄRJESTELYVASTUU ON SEURAKUNTAOPISTOLLA

Ilmoittautuminen koulutuksiin on sitova. Osallistumisen voi perua kuluitta viimeistään kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. 7-13 päivää ennen koulutusta tehdyistä peruutuksista, myös sairastapauksissa, peritään toimistokuluja 50 € ja muut mahdolliset kulut, kuten varatut ateriat. Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin 7 päivää ennen koulutusta tai jätetään kokonaan tekemättä, veloitetaan koko osallistumismaksu ja muut mahdolliset kulut. Lääkärintodistuksella todennetuissa sairaustapauksissa Seurakuntaopisto perii 50 € toimistokuluja ja muut mahdolliset kulut, kuten ennalta varatut ateriat. Jos toinen henkilö osallistuu koulutuspäivään puolestasi, emme peri peruutusmaksua.