Hymyilevä nainen, kuvan läpi kulkee nuottirivistö ja nuotteja

Gospelkuoron iloa

30.8.2021 - 1.9.2021
Järvenpää | Kirkon koulutuskeskus

Miten saadaan kuorokaapujen helmat heilumaan tai nuorten kuoro svengaamaan? Groovea, sointia ja autenttista gospelkuorosoundia suomen ja englannin kielillä. Tästä koulutuksesta hyötyvät niin gospelkuoroja aiemmin johtaneet kuin sellaisen aloittamista suunnittelevat.

Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty syksyyn.

Osaamistavoitteet

Osallistuja osaa ohjata tyylillisesti autenttisen gospellaulusoundin etsimisessä. osaa etsiä kokoonpanolleen sopivaa gospelohjelmistoa ottaen huomioon ryhmän kiinnostuksen ja seurakunnan tarpeet. osaa lähteä liikkeelle sovitusten yksinkertaistamisessa tai rikastamisessa.

Laajuus

2 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 15.3.2021 mennessä

Kustannukset

Osallistumismaksu 300 €. Täysihoito (=ateria+majoitus): 188 €, ei lisähintaa 1 hh:sta
Pelkkä ateriapaketti 42 €.

Tiedustelut

Kouluttajat Riikka Jäntti, riikka.jantti@lastenjanuortenkeskus.fi ja Ulla Tuovinen, ulla.tuovinen@evl.fi

Yhteistyökumppanit

Kirkon koulutuskeskus, Agricola -opintokeskus

Lisätietoja

Koulutus antaa laulamisen ja johtamisen lisäksi näkökulmia myös bändille ja kuorolle sovittamisesta ja erilaisista kokoonpanoista. Myös vocal painting-tekniikkaa, joka on todettu gospelkuoroille toimivaksi, testataan käytännössä.

Osallistujat tutustuvat etukäteen annettuihin kuuntelunäytteisiin ja nuotteihin sekä kirjoittavat ennakkotehtävän koulutukseen liittyen.

Kouluttajien Riikka Jäntin ja Ulla Tuovisen lisäksi asiantuntijakouluttajina toimivat laulaja ja Higher Ground kuoroa johtava Hanna-Maria Helenius, kanttori ja Gospelia kaikille ja Gospel Helsingin johtaja Nina Pakkanen ja kanttori Risto Eskola.