Joukko nuoria katsomassa auringonlaskua

K12 -ohjaajakoulutus

11.10.2021 - 12.10.2021 & 15.11.2021 - 17.11.2021
Järvenpää | Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus

Opi ohjaamaan vuorovaikutustaitojen kursseja kouluikäisille! K12-ohjaajakoulutus sopii kaikille kasvatustyön ammattilaisille ja tuottaa pätevyyden toimia K12-kasvukurssin ohjaajana. K12-kursseilla kouluikäiset harjoittelevat vuorovaikutustaitoja, tunnistavat tunteita ja tutustuvat omaan itseensä.

Osaamistavoitteet

Osallistuja ymmärtää K12-kurssin vuorovaikutustaidot, periaatteet, rakenteen ja menetelmät sekä osaa järjestää ja ohjata K12-kursseja käyttää ja kehittää omia vuorovaikutustaitojaan toisia arvostavalla tavalla osaa ohjata kouluikäisiä tyttöjä ja poikia vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen osaa kehittää K12-kurssien toimintaa omalla alueellaan

Laajuus

5 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 27.8.2021 mennessä

Kustannukset

Osallistumismaksu 610 € Nuori kirkko ry.n jäsenseurakunnat / 680€ muut.

Nuisku-, Toimiva Perhe-, Toimiva Koulu- ohjaajille koulutuksen laajuus on 2,5 op. Tällöin koulutuksen osallistumismaksu on 320 € Lasten ja nuorten keskuksen ry:n jäsenet / 350 € muut.

Täysihoito 2 hengen huoneessa koko koulutusjaksolta 240 €
Täysihoito 1 hengen huonessa koko koulutusjaksolta 290 €
Pelkkä ateriapaketti 57 €
Täysihoito 2 hengen huoneessa toiselta koulutusjaksolta 157 €
Täysihoito 1 hengen huonessa toiselta koulutusjaksolta 187 €
Erityisruokavalioiden lisähinnasta tiedustelut: koulutukset@seurakuntaopisto.fi. Lisähinta ei koske gluteiinitonta, laktoositonta, eikä kasvisruokavalioita.

Tiedustelut

Elise Kyttä, elise.kytta@lastenjanuortenkeskus.fi, 0407318578

Yhteistyökumppanit

Järjestäjä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppanit Nuori kirkko ry ja Gordonin Toimivat Ihmissuhteet ry.

Lisätietoja

K12-ohjaajakoulutus on osa Thomas Gordonin kehittämää kansainvälistä koulutusjärjestelmää, johon kuuluvat muun muassa Nuisku- ja Toimiva perhe -kurssit. Koulutuksen ensimmäisellä lähijaksolla tutustutaan Gordonin perustaitoihin, joita ovat selkeä viestintä sekä kuuntelun ja ongelmanratkaisun taidot. Toisella lähijaksolla harjoitellaan ohjaamista ja pohditaan K12-ohjaajan roolia ja tehtäviä. Nuisku-, Toimiva Perhe- ja Toimiva Koulu -ohjaajat voivat pätevöityä K12-ohjaajiksi osallistumalla vain ohjaajakoulutuksen 2. osaan. Koulutukseen kuuluu orientoiva ennakkotehtävä, johon sisältyy kirjallisuutta. Lisäksi lähijaksojen välillä tehdään kehittämistehtävä. Kouluttajat ohjaavat etäopiskelua sähköisesti.

Koulutus on kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnainen moduuli. Tähän koulutukseen voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulusta kokonaisuutena. Lisätietoja kasvatuksen erityiskoulutuksen kokonaisuudesta evl.fi/erityiskoulutukset.