Saapas päivystäjiä Saapas-teltan edessä

Katu- ja FestariSaappaan ohjaajakoulutus

9.11.2021 - 10.11.2021
Jyväskylä | Jyväskylän veturitallit

Tule ja perehdy Saappaan toimintaperiaatteisiin, toiminnan käynnistämiseen ja järjestämiseen. Koulutus on suunnattu kaikille Saappaan jalkautuvasta nuorisotyöstä kiinnostuneille työntekijöille. Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää omalla alueellaan  Katu- ja / tai FestariSaappaan ryhmän.

Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty marraskuulle 2021.

Osaamistavoitteet

Osallistuja osaa Katu-ja FestariSaappaan menetelmän ja periaatteet ja osaa soveltaa niitä oman seurakuntansa alueella. osaa soveltaa oppimaansa vapaaehtoisten rekrytoinnissa sekä koulutusten suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Laajuus

1 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 30.9.2021 mennessä.

Kustannukset

Maksuton, sisältää täysihoidon. Matkakulut omakustannehintaan.
Mikäli ilmoittautuminen koulutukseen perutaan alle kuukausi ennen koulutuksen alkua, peritään koulutuksesta 50 euroa toimistokuluja.

Tiedustelut

Ville Viljakainen, ville.viljakainen@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400105071.

Lisätietoja

Koulutuksessa perehdytään jalkautuvan työn menetelmiin ja Saapas-toiminnan periaatteisiin sekä erityisesti Katu-ja FestariSaappaan toimintamalleihin ja niihin liittyviin valtakunnallisiin toimintaperiaatteisiin ja sitoumuksiin. Koulutuksen sisältöjä ovat lisäksi ryhmädynamiikan lainalaisuudet ja vapaaehtoistoiminnan johtamiseen liittyvät perusasiat sekä keskeiset turvallisuusasiat ja lainsäädäntö. Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää Saapas-toiminnan osana omaa työtään sekä hallitsee vapaaehtoisten rekrytoinnin ja kouluttamisen toimintaan.
Koulutus koostuu etukäteen tehtävistä etätehtävistä ja lähijaksosta (2 päivää). Koulutukseen mahtuu enintään 15 henkilöä. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa Saapas-kokemusta eikä seurakunnassa tarvitse olla toiminnassa olevaa Saapas-ryhmää. Koulutukseen osallistuva työntekijä voi olla mistä tahansa työntekijäryhmästä, edellyttäen kiinnostuksen ja mahdollisuuden toiminnan käynnistämiseen ja toteuttamiseen. Koulutus sopii seurakunnan työntekijöiden lisäksi vapaaehtoisille.​ Saapasryhmän voi myös perustaa yhteistyönä useamman seurakunnan kanssa.