lapsi Raamattu-pinon takana

Lapsi ja teologia

4.5.2022 - 6.5.2022 & 13.10.2022 - 14.10.2022
Järvenpää | Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus

Miten tehdä teologiaa lasten kanssa ja tukea monipuolisesti heidän teologista pohdintaansa? Koulutuksessa syvennytään lapsilähtöiseen teologiaan ja sen soveltamiseen työssä.

5 op

ILMOITTAUDU 4.4.2022 mennessä

Osallistumismaksu 410€.
Täysihoito 240 €/2 hh tai 290/1 hh. Ensimmäisen jakson hinnat eriteltyinä: ateriat: 35 €, majoitus (sis. aamu- ja iltapalan): 152 €/1 hh tai 122 €/2 hh.
Toisen jakson hinnat eriteltyinä: ateriat: 22 €, majoitus (sis. aamu- ja iltapalan): 81 €/1 hh tai 61 €/2 hh.

Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti(at)seurakuntaopisto.fi, 040 7033356
Anita Ahtiainen, anita.ahtiainen(at)lastenjanuortenkeskus.fi, 050 5966039

Järjestäjä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppanit Lasten ja nuorten keskus.

Koulutuksen aiheita ovat
- kristillinen teologia
- lapsen rooli eri aikakausina ja erilaisissa teologisissa virtauksissa
- kontekstuaalinen ja lapsilähtöinen ajattelu kirkon kasvatuksessa
- lapsi teologina
- osallisuutta tukeva jumalanpalveluselämä sekä
- kaste- ja ehtoollisteologia.

Koulutus sopii sekä varhaiskasvattajille että kouluikäisten kanssa työtä tekeville.

Koulutukseen kuuluu viisi lähiopetuspäivää, orientoiva tehtävä, kirjallisuutta ja kehittämistehtävä. Kehittämistehtävän aiheena on jokin lapsen osallisuutta, toimijuutta ja asemaa vahvistava työtapa, malli tai rakenne omassa työssä. Kehittämistehtäviä ohjataan verkossa.

Moduuli on yksi Kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnaisia moduuleja. Sen voi sopien valita myös Raamattuteologian erityiskoulutuksen (REK) valinnaiseksi moduuliksi. Siihen voi osallistua yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulutusta kokonaisuutena. Lisätietoja moduulien valinnasta ja kirkon erityiskoulutuksista evl.fi/erityiskoulutukset.