Lapsiasiahenkilöiden koulutuspäivä

2.10.2021
Mikkeli | Mikkelin Seurakuntakeskus

Toimitko seurakuntasi lapsiasiahenkilönä? Kaipaatko tukea tehtävääsi? Tässä valtakunnallisessa koulutuspäivässä kuulet uusimmat vinkit ja kokemukset muista seurakunnista ja verkostoidut toisten lapsiasiahenkilöiden kanssa.

Tule ideoimaan yhdessä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamisen tapoja seurakunnassa!

Osallistuja tunnistaa ja osaa soveltaa erilaisia menetelmiä ja käytäntöjä lasten, nuorten ja perheiden osallisuuden vahvistamiseksi sekä lapsivaikutusten arvioinnin toteutumiseksi.

0,25 op

ILMOITTAUDU 15.9.2021 mennessä.

Osallistumismaksu 95€. Aamukahvi ja lounas sisältyvät hintaan.

Tarja Liljendahl, tarja.liljendahl@lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 279376

Kirkkohallitus - Kasvatus ja perheasiat, Seurakuntaopisto ja opintokeskus Agricola

Vuosittainen koulutuspäivä kokoaa seurakuntien lapsiasiahenkilöt päivittämään tietojaan ja neuvottelemaan lapsivaikutusten arvioinnista, lapsen oikeuksista ja lapsiystävällisestä toimijuudesta yhdessä asiantuntija-alustajien kanssa. Mukaan kutsutaan myös luottamushenkilöt, jotka toimivat lapsiasiahenkilöinä.

Koulutuspäivässä kuullaan asiantuntijoiden alustuksia, jaetaan ja jaetaan hyviä käytäntöjä sekä tarjotaan virikkeitä lapsiasiahenkilön työnkuvan kehittämiseen ja seurakunnan lapsiystävällisyyden vahvistamiseen.

Koulutus sopii lapsiasiahenkilöiden lisäksi niille työntekijöille ja luottamushenkilöille, jotka haluavat kehittää lasten ja nuorten osallisuutta sekä tukea nuorten vaikuttajaryhmien toimintaa ja lapsivaikutusten arvioinnin toteuttamista seurakunnassa tai alueella tehtävässä kunta- tai maakuntayhteistyössä.