Lapset leikkivät luonnossa

Luonnon materiaalit liikuttavat ja leikittävät

Metsänvartija, keijun kotikolo ja ihmetyskiikarit avaimina luonnossa liikkumiseen ja leikkimiseen! Koulutus ohjaa innostavien leikkien ja luonnon omien materiaalien avulla siihen, miten luonnossa voi liikkua, taiteilla ja tutkia.

Koulutus toteutetaan pääosin ulkona, luonnossa ja on suunniteltu lähtökohtaisesti kestoltaan 6 tunnin mittaiseksi. Koulutus sisältää paljon käytännön harjoituksia, luontoleikkien soveltamista eri ikäisille ja pienryhmätoimintaa.

Koulutuspakettiin voidaan sisällyttää materiaaliksi Luontoleikkikirja (Lasten Keskus 2021), joka on kouluttaja Satu-Maria Ruotsalaisen valokuvaama ja kirjoittama.

Koulutus on suunnattu erityisesti alle 9-vuotiaiden lasten ja heidän perheidensä kanssa työskenteleville, mutta leikkivinkit sopivat hyödynnettäväksi vanhempienkin lasten ja nuorten kanssa mm. leiritoiminnassa.

Jukka Jylhä, jukka.jylha(at)lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 508241