Naisella on reppu selässä. Taustalla näkyy metsä.

Luonto seurakunnan toimintaympäristönä

18.5.2021 - 19.5.2021
Ylivieska | Raudaskylän kristillinen opisto

Miten vahvistan lasten ja nuorten suhdetta luontoon? Kuinka ympäristöasioita voi lähestyä positiivisella, lapsia ja nuoria voimaannuttavalla tavalla? Koulutuksen aikana ollaan paljon luonnossa – opit teoriaa ja käytännön harjoitteita ympäristökasvatukseen seurakunnan kasvatuksessa.

Osaamistavoitteet

Osallistuja tunnistaa luontosuhteen roolin ja merkityksen seurakunnan kasvatustoiminnassa tunnistaa seurakunnan ympäristökasvatuksen perusteita osaa hyödyntää luontoympäristöä kasvatustavoitteiden sekä hartaus- ja jumalanpalveluselämän tukena.

Laajuus

0,5 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 20.4.2021 mennessä

Kustannukset

Osallistumismaksu 200€.
Täysihoito 2 hengen huoneessa 75€.
Täysihoito 1 hengen huoneessa 105€.
Pelkät ruokailut 23€.

Tiedustelut

Päivi Kääntä-Piispanen, paivi.kaanta-piispanen@rko.fi, 044 7427 622

Yhteistyökumppanit

Lasten ja nuorten keskus

Lisätietoja

Ympäristökasvatus on osa seurakunnan omaa toimintaan ja tukee lasten ja nuorten spiritualiteettia. Koulutuksessa tutustut erilaisiin toimintatapoihin, joiden avulla voi vahvistaa luontosuhdetta sekä hyödyntää luontokokemuksia ja ympäristönäkökulmia seurakunnan kasvatustyössä. Osallistuja oppii käyttämään omaa työhönsä sopivia ympäristökasvatuksen toimintoja sekä suunnittelemaan toiminnallisia luontohartauksia, pyhiinvaelluspolkuja ja metsäjumalanpalveluksia. Koulutukseen kuuluu ennakkotehtävä oman seurakunnan toimintatapoihin ja kehittämistarpeisiin liittyen. Koulutuksen aikana kukin osallistuja laatii yhden kehittämistarpeeseen vastaavan uuden toimintaidean.