nuoret hymyilee rannalla

Rakenna seurakuntasi rippikoulupolkua

20.1.2022 & 5.4.2022 & 15.9.2022
Espoo | Espoo, Helsinki ja verkko

Miten nuorilähtöisyys voisi läpäistä rippikoulun viestinnästä konfirmaatioon saakka? Millaista polkua nuori ja hänen perheensä kulkevat teidän seurakunnassanne? Tule kehittämään seurakuntanne rippikouluprosessin kokonaisuutta palvelumuotoilun näkökulmista.

Jaksot järjestetään eri paikoissa: 20.1., Espoo, 5.4., Helsinki ja 15.9.2022, verkko

Ilmoittautumisaikaa jatkettu 14.1.2022 asti.

Osaamistavoitteet

Osallistuja osaa jäsentää ja kuvata oman seurakuntansa rippikoulupolun. osaa hyödyntää palvelumuotoilun menetelmiä kehittäessään rippikouluja nuorilähtöisesti.

Laajuus

3 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 20.12.2021 mennessä

Kustannukset

Osallistumismaksu 0 €. Koulutuksessa etusijalla Helsingin ja Espoon hiippakuntien työntekijät. Koulutusta on tarkoitus toteuttaa vuosien 2021-2023 aikana myös muissa hiippakunnissa.

Osallistujat vastaavat itse ruokailuista sekä mahdollisesti tarvitsemansa majoituksen varaamisesta ja kustannuksista.

Tiedustelut

Jaakko Niiles, jaakko.niiles(at)lastenjanuortenkeskus.fi, 0400 105072

Yhteistyökumppanit

Kirkkohallitus, Helsingin ja Espoon hiippakunnat

Lisätietoja

Koulutukseen sisältyy kaksi lähipäivää, yksi verkkotapaaminen sekä oman seurakunnan rippikoulujen kehittämistä koulutuksen etätehtävinä. 20.1. järjestetään Espoossa, 5.4. Helsingissä ja 15.9. verkossa.

Koulutuksen orientoivassa tehtävässä tutustut palvelumuotoilun perusteisiin ja hahmottelet teidän seurakuntanne rippikoulupolun perusrunkoa. Ensimmäisessä lähipäivässä valmistaudutaan jatkamaan oman seurakuntanne rippikoulupolkua yhdessä kollegojesi kanssa. Lisäksi opitaan kartoittamaan nuorten ja heidän perheidensä rippikouluun liittyviä kokemuksia, toiveita ja tarpeita.

Etäopiskelujaksolla jäsennät seurakuntasi rippikoulupolkua yhdessä työkavereidesi kanssa ja haastattelet oman seurakuntanne nuoria ja heidän perheitään kartoittaaksesi heidän kokemuksiaan, toiveitaan ja tarpeitaan.

Toisessa lähipäivässä jaetaan opittua ja kuulostellaan, mitä rippikoulupolun kohtaa kannattaa lähteä kehittämään. Opit tapoja ideoida ja valita ratkaisuja yhdessä nuorten, heidän perheidensä ja työntekijöiden kanssa.

Etäopiskelujaksolla viet eteenpäin valitsemasi rippikoulupolun kohdan kehittämistä yhdessä seurakuntalaisten ja kollegojen kanssa. Ideoit erilaisin työskentelytavoin nuorten kanssa ratkaisuehdotuksia ja valitsette edelleen kehitettävän vaihtoehdon, jonka dokumentoit.

Verkkotapaamisessa jaetaan kokemuksia ja oivalluksia kehittämisestä yhdessä nuorten kanssa. Lisäksi syvennytään jatkuvan kehittämisen periaatteisiin.