Joukko tyttöjä rivissä selin kameraan pellolla

Rippikoulu osana diakonian viran haltijan työtä

15.4.2021 - 16.4.2021
Verkkokoulutus

Rippikoulu on mahdollisuus elää todeksi diakoniaa nuorten ja heidän perheidensä kanssa. Tässä koulutuksessa otat haltuun uuden rippikoulusuunnitelman keskeiset näkökulmat, saat tuntumaa rippikoulun erityispiirteistä ja löydät tapoja hyödyntää omaa ammattitaitoasi rippikouluikäisten kanssa.

Pandemiatilanteesta johtuen koulutus on siirretty etätoteutukseen.

Osaamistavoitteet

Osallistuja tuntee rippikoulun toimintaympäristön, tavoitteet ja perusperiaatteet. osaa hyödyntää diakoniatyön ammatillista osaamistaan rippikoulutyössä.

Laajuus

0,5 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 25.3.2021 mennessä.

Kustannukset

190 €.

Tiedustelut

Jaakko Niiles, jaakko.niiles@lastenjanuortenkeskus.fi, 040 010 5072

Yhteistyökumppanit

Agricola-opintokeskus, Espoon hiippakunta

Lisätietoja

Koulutuksessa syvennytään Suuri ihme -rippikoulusuunnitelmaan, rippikoulun toiminta-ajatukseen ja tavoitealueisiin. Pohdimme rippikoulutyön erityispiirteitä, kuten rippikouluikäisten kohtaamista, tiimityötä sekä isosten ohjaamista. Tarkastelemme, miten diakonian osaamista voi hyödyntää rippikoulussa liittyen esimerkiksi ulkopuolisuuden ehkäisemiseen, kohtaamiseen, vapaaehtoisuuteen ja palveluun. Ennen koulutuksen lähipäiviä tutustutaan uuteen rippikoulusuunnitelmaan ja pohditaan omia rippikouluun liittyviä tuntumia. Koulutuksen kontaktiopetuspäivissä työskennellään sellaisilla tavoilla, joita voit soveltaa omissa rippikoulutyöskentelyissäsi.

Verkkotyöskentelyyn tarvitset:
- Kannettavan tietokoneen, jossa on kamera (tai älypuhelimen). Koulutuspäivien aikana pidämme kamerat päällä.
- Toimivan nettiyhteyden
- Head-setin (kuuloke-mikrofoniyhdistelmän), jos mahdollista