nuori juttelee aikuisen kanssa

Saappaan ohjaajakoulutus

Perehdy yhdessä kollegoiden kanssa Saappaan toimintaperiaatteisiin, toiminnan käynnistämiseen ja järjestämiseen. Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää omalla alueellaan  Katu- ja/tai FestariSaappaan ryhmän.

Lisätietoja

Osallistuja hankkii valmiudet ja perustaidot Saapastoiminnan käynnistämiseen tai jo olemassaolevan ryhmän Saapastoiminnan ohjaamiseen.

Koulutuksessa perehdytään jalkautuvan työn menetelmiin ja Saapas-toiminnan periaatteisiin sekä erityisesti Katu-ja FestariSaappaan toimintamalleihin ja niihin liittyviin valtakunnallisiin toimintaperiaatteisiin ja sitoumuksiin. Koulutuksen sisältöjä ovat lisäksi ryhmädynamiikan lainalaisuudet ja vapaaehtoistoiminnan johtamiseen liittyvät perusasiat sekä keskeiset turvallisuusasiat ja lainsäädäntö.

Koulutuksen jälkeen osallistuja voi käynnistää Saapas-toiminnan osana omaa työtään sekä on hankkinut osaamista vapaaehtoisten rekrytointiin ja kouluttamiseen.

Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aikaisempaa Saapas-kokemusta eikä seurakunnassa tarvitse olla toiminnassa olevaa Saapas-ryhmää. Koulutukseen osallistuva työntekijä voi olla mistä tahansa työntekijäryhmästä, edellyttäen kiinnostuksen ja mahdollisuuden toiminnan käynnistämiseen ja toteuttamiseen. Koulutus sopii seurakunnan työntekijöiden lisäksi vapaaehtoisille.​ Saapasryhmän voi myös perustaa yhteistyönä useamman seurakunnan kanssa. Koulutus on maksuton.

Tiedustelut

Ville Viljakainen
ville.viljakainen(at)lastenjanuortenkeskus.fi
0400105071

Ota yhteyttä