aikuinen ja nuori meren rannalla

Suru ja ero lasten ja nuorten elämässä

14.9.2022 - 16.9.2022 & 21.11.2022 - 22.11.2022
Järvenpää | Seurakuntaopisto, Järvenpään kampus

Elämän kriisikohdissa lapsi ja nuori hyötyy niin vertaistuesta kuin ammatillisen rinnallakulkijan kuuntelemisen taidoista. Koulutuksessa tutustutaan kriisien ja traumojen käsittelyyn sekä ero- ja sururyhmien ohjaamisen perusteisiin.

Koulutukseen kuuluu myös 3 päivän mittainen jakso keväällä 2023.

Osallistuja osaa soveltaa kriisi- ja traumatietoa omassa työssään ja paikkakuntansa yhteistyöverkostoissa osaa tukea lasta ja nuorta erilaisissa kriisitilanteissa ja osaa suunnitella ja toteuttaa lasten ja nuorten ero- ja sururyhmiä.

5 op

ILMOITTAUDU 12.8.2022 mennessä

Osallistumismaksu 490 €.
Täysihoito 240 €/2hh tai 290 €/1hh. Ensimmäisen jakson hinnat eriteltyinä: ateriat: 35 €, majoitus (sis. aamu- ja iltapalan): 152 €/1 hh tai 122 €/2 hh. Toisen jakson iinnat eriteltyinä: ateriat: 22 €, majoitus (sis. aamu- ja iltapalan): 81 €/1 hh tai 61 €/2 hh.

Kaisa Aitlahti, kaisa.aitlahti(at)seurakuntaopisto.fi, 040 7033356
Timo Tulisalo, timo.tulisalo(at)lastenjanuortenkeskus.fi 044 3469522

Järjestäjä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppani Lasten ja nuorten keskus.

Koulutuksen sisältöjä ovat mm. kriisin ja trauman vaiheiden perusteet, erilaiset kriisit lapsen ja nuoren kokemuksena, lapsen ja nuoren psykososiaalinen tuki, perheen ja vanhempien tukeminen, vertaisryhmän sisältöjä ja ohjaamisen kysymyksiä ero- ja sururyhmissä ja erilaisia toiminnallisia menetelmiä surun aiheuttamien tunteiden läpikäymiseen.

Koulutuksen kokonaisuus: 8 lähiopiskelupäivää, asiantuntijaluentoja, toiminnallisia menetelmiä sekä yksilö- ja ryhmätyöskentelyjä, ohjaamisen harjoittelua omassa työssä, orientoiva tehtävä, kehittämistehtävä ja kirjallisuutta. Kehittämistehtäviä ohjataan verkossa.

Moduuli on yksi kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnaisia moduuleja. Siihen voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulutusta kokonaisuutena. Lisätietoja moduulien valinnasta ja kirkon erityiskoulutuksista: evl.fi/erityiskoulutukset.