Pieni poika ja äiti istuvat lattialla

Toimiva Perhe -ohjaajakoulutus

23.8.2021 - 25.8.2021 & 16.9.2021 - 17.9.2021
Järvenpää | Seurakuntaopisto, Järvenpää

Tue vanhempia ja kasvattajia vuorovaikutustaitojen vahvistamisessa! Tässä koulutuksessa perehdyt kokemuksellisesti Toimiva Perhe -kurssin materiaaliin ja harjoittelet kurssin ohjaamista. Pätevöityessäsi ohjaajaksi kehität samalla vuorovaikutustaitojasi.

 

Pandemiatilanteen takia koulutus on siirretty syksyyn 2021.

Osaamistavoitteet

Osallistuja ymmärtää Toimiva Perhe -kurssin vuorovaikutustaidot, periaatteet, rakenteen ja menetelmät sekä osaa järjestää ja ohjata Toimiva Perhe -kursseja osaa käyttää ja kehittää omia vuorovaikutustaitoja toisia arvostavalla tavalla osaa ohjata vanhempia ja kasvattajia vuorovaikutustaitojen vahvistamiseen osaa kehittää Toimiva Perhe -kurssien toimintaa omalla alueellaan

Laajuus

5 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 14.6.2021 mennessä.

Kustannukset

Osallistumismaksu: 610 € Lasten ja nuorten keskuksen jäsenseurakunnat, 680 € muut
Täysihoito 2 hengen huoneessa molemmilta lähijaksoilta yhteensä 240 €
Täysihoito 1 hengen huoneessa molemmilta lähijaksoilta yhteensä 290 €
Pelkkä ateriapaketti 57 €.
Erityisruokavalioiden lisähinnasta tiedustelut: koulutukset@seurakuntaopisto.fi. Lisähinta ei koske gluteiinitonta, laktoositonta, eikä kasvisruokavalioita.

Tiedustelut

Elise Kyttä, elise.kytta@lastenjanuortenkeskus.fi 0407318578.

Yhteistyökumppanit

Järjestäjä Seurakuntaopisto. Yhteistyökumppanit Lasten ja nuorten keskus.

Lisätietoja

Toimiva Perhe on vanhemmille ja kasvattajille suunnattu, käytännönläheinen kurssi vanhempien ja lasten rakentavan vuorovaikutuksen vahvistamiseen. "Ehdottomasti suositeltava koulutus mihin tahansa ihmissuhdetyöhön, vaikka ei koskaan vetäisi yhtään kurssia." (osallistujan palaute). Koulutus pätevöittää toimimaan Toimiva Perhe -ohjaajana virallista kurssimateriaalia käyttäen. Rakenne 3 + 2 lähiopiskelupäivää, orientoiva kirjallisuustehtävä, kehittämistehtävänä oman seurakunnan alueelle liittyvä suunnitelma Toimiva Perhe -kurssien perustamiseksi (tarve, rakenne, käytännöt, verkostot) tai olemassa olevaan kurssiin tutustuminen, minkä perusteella tehdään toimintaa arvioiva ja kehittävä analyysi. Ensimmäisellä jaksolla saadaan oma kokemus Toimiva Perhe -kurssista, toisella jaksolla harjoitellaan Toimiva Perhe -kurssin ohjaamista ja syvennytään ohjaajuuden kysymyksiin. Kouluttajat kommentoivat orientoivaa kirjallisuustehtävää sekä lähijaksojen välissä tehtävää kehittämistehtävää osallistujille sähköpostitse.

Koulutus on kasvatuksen erityiskoulutuksen (KEK) valinnainen moduuli. Tähän koulutukseen voi osallistua myös yksittäisenä koulutuksena, vaikka ei suorittaisi erityiskoulusta kokonaisuutena. Lisätietoja kasvatuksen erityiskoulutuksen kokonaisuudesta evl.fi/erityiskoulutukset.