Nuoria taimia pellolla.

Tulevaisuus ja toivo – ympäristömuutosten kohtaaminen nuorten kanssa (Raudaskylä)

10.8.2021 - 11.8.2021
Ylivieska | Raudaskylän kristillinen opisto

Ilmastonmuutos ja luonnon tila huolettavat lapsia ja nuoria. Mistä syntyy toivo, kun tulevaisuus tuo väistämättä epävarmuutta ja kriisejä? Mitä nuori tarvitsee kohdatakseen haasteet tasapainoisena ja rakentaakseen kestävää yhteiskuntaa ja kirkkoa? Laajenna osaamistasi ympäristömuutosten kohtaamisesta ja verkostoidu nuorten toivon tähden.

Osaamistavoitteet

Osallistuja tunnistaa ilmasto- ja ympäristömuutosten synnyttämiä reaktioita nuorissa ja osaa reagoida niihin tunnistaa ilmastokasvatuksen keskeiset elementit osaa vahvistaa toivoa rakentavia käytännön toimintamalleja omassa toimintaympäristössään

Laajuus

1 op

Ilmoittautuminen

ILMOITTAUDU 13.7.2021 mennessä.

Kustannukset

Osallistumismaksu 240 €. Täysihoito 75 € 2 hh. Pelkät ruokailut 23 €, täysihoito 1 hh 105 €.
Koulutuksessa noudatetaan Raudaskylän kristillisen opiston peruutusehtoja.

Tiedustelut

Päivi Kääntä-Piispanen, paivi.kaanta-piispanen@rko.fi, 044 7427 622

Yhteistyökumppanit

Lasten ja nuorten keskus

Lisätietoja

Koulutuksessa perehdytään tulevaisuuden ympäristöhaasteisiin ja ilmastokasvatuksen periaatteisiin toivon rakentamisen näkökulmasta. Mitä tänään tarkoittaa: “Minä annan teille tulevaisuuden ja toivon” (Jer 20:11)? Elävä toivo on radikaalia ja saa ihmisen liikkeelle. Siksi juuri toivo on tärkeää myös ilmastonmuutoksen hillitsemisessä. Toivo on kapea silta synkän realismin ja katteettoman optimismin välistä uuteen todellisuuteen. Koulutuksessa ympäristömuutoksia lähestytään mielen reaktioiden, yhteisöllisyyden, toiminnan ja vaikuttamisen sekä seurakunnan olemuksen näkökulmasta. Yhdessä opitaan tapoja kohdata nuorten erilaiset reaktiot ja kääntää tunteet toivoa luovaksi toiminnaksi. Koulutuksessa tutustutaan myös muutamiin seurakuntien ympäristökasvatuksen malleihin, kuten vihreät riparit -toimintamalliin. Ennakkotehtävänä osallistuja kartoittaa oman seurakuntansa toimintaa ja ulos välittyvää viestiä ympäristön tilasta ja omasta tulevaisuudestaan huolestuneen nuoren näkökulmasta. Koulutuksen aikana arvioidaan toiminnan muutostarpeita ja rakennetaan jotakin sellaista uutta, joka vahvistaa seurakunnan uskottavuutta nuorten tulevaisuustoivon tukijana. Koulutus sopii kaikille seurakunnan ympäristökasvatuksen ja ilmasto-oikeudenmukaisuuden kehittämisestä kiinnostuneille.